fbpx

Hatékony, „zöld” alkalmazás jött a Cortevától

Írta: Szerkesztőség - 2020 december 04.

Használ rovarölőszereket? Kétféleképpen is segíti a gazdálkodókat a Corteva-alkalmazás: a növényvédelemben és abban, hogy alkalmazkodóképesebb és fenntarthatóbb mezőgazdasági termelési rendszereket alakítsanak ki.

 

Megnyugtató segítség a szigorodó környezetben

Mivel folyamatosan szigorodik a növényvédőszer-használat, az IPM Pro alkalmazás éppen ezen a téren nyújt megnyugtató segítséget a gazdálkodók számára. A termelők felmérhetik, milyen hatással lehetnek a hasznos rovarokra és a beporzókra az olyan hatóanyagok, mint az Isoclast™ active, a Spinetoram, a spinozad és a metoxifenozid.

Az alkalmazásban a felhasználó kiválaszthat egy haszonnövényt, amely kapcsán részletes információkhoz juthat a releváns kártevőkről, hasznos rovarokról és beporzókról, valamint ezek kezelésére olyan javaslatokat és Corteva megoldásokat kínál az applikáció, amelyek hozzásegítik a gazdálkodókat a bőséges terméshez. Az eszköz információt nyújt a Corteva rovarölőszereinek – köztük a Closer™, a Runner™, az Intrepid™, a Spintor™, a Tracer™, a Success™, a Delegate™ és az Exalt™- biztonságos használatához is. Például egy paradicsomtermesztő, aki a Corteva Agriscience szívó kártevők elleni új rovarölő szerét, a Closert használja, az alkalmazás segítségével megbecsülheti a termék hatását valamennyi kulcsfontosságú, hasznos rovarra és beporzóra.

 

corteva imp pro
10 millió hektáron cél a hatékonyság, a sokféleség és a fenntartható védekezés (Forrás: Horizont Médi/archív)

 

Célzottan alkalmazhatják

Sylvain Bedel, a Corteva Agriscience Rovarölő és Fonalféregölő szerek (INM) programjának vezetője elmondta: „Az IPM Pro egy kiváló eszköz, amellyel a gazdák pontosabb képet kaphatnak a kártevőkről, célzottan alkalmazhatják ellenük a különböző termékeket. Ez is egy példa a Corteva azon elkötelezettségére, hogy úgy lássa el a termelőket különböző megoldásokkal, hogy közben csökkentse a rovarölő szerek használatának környezeti hatásait, ezzel megfelelve a fenntarthatóbb gazdálkodásra vonatkozó társadalmi elvárásoknak.”

 

corteva imp pro

 

10 millió hektár a vállalás

Az alkalmazás kifejlesztése összhangban áll a Corteva Agriscience-nek az alkalmazkodó-képesebb élelmiszer-előállítási rendszerről alkotott víziójával, ahogy azt a vállalat a 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiájában bemutatta. A Corteva elkötelezett aziránt, hogy megteremtse a beporzók és a vadvilág megfelelő élőhelyeinek feltételeit, és ahol szükséges, ott helyreállítsa és megóvja azokat – összhangban egy reális és bőséges élelmiszer-ellátással, amely képes kielégíteni a növekvő világ élelmiszer- és élelmezési igényét. A Corteva célja egyébként, hogy 10 millió hektáron növelje a biodiverzitást fenntartható gazdálkodási módszerek elterjesztésével, élőhelyek megőrzésével.

 

corteva imp pro

 

Letölthető, átfogó, ingyenes

Az IPM Pro alkalmazás letölthető a Google Play-ből és az Apple App Store-ból. Ezen felül az IPM Pro letöltésével a termelőknek ingyenes hozzáférésük lesz az IPM Hatás-adatbázisához, amely a világ egyik legátfogóbb adatbázisa, és amely számos növényvédelmi molekulának a biológiai ágensekre és a beporzókra gyakorolt lehetséges mellékhatásait tartja nyilván. A Corteva ezt az évi 500 euró értékű hozzáférést ehhez a hasznos adatbázishoz, ingyen kínálja a termelőknek az új mobilalkalmazás részeként.