fbpx

MezőHír – 2015-11 – november-december

Írta: Szerkesztőség - 2015 november 10.

 

 

Kedves Olvasó!

A 18. évfolyam utolsó számát tartja most kezében egy, a mezőgazdaság számára sikeres, de a korábbi évek eredményeihez képest sok kihívással tarkított esztendő után. A legtöbb gazdálkodó számára munkát adó szántóföldi növénytermesztés sem a hozamok, sem a felvásárlási árak tekintetében nem a legjobb produktumokat hozta, és az állattenyésztésben érdekeltek is kaptak hideget-meleget is, elég csak a tejkvóták kivezetésének hatásáról, vagy akár a különböző áfa-kulcsok használatának problémájáról beszélni. Persze, ezek a témák annál fontosabbak, hogy pár sorban összegezzük az eredményeket, kihívásokat – megtesszük ezt részletesebben, többek között a 12. és a 112. oldalon kezdődő évértékelőinkben.

A következő év tervezéséhez azért kedvet és reményt ébreszthet, hogy sokféle agrártámogatásról szólnak a hírek, vagy többször inkább még csak a „folyosói pletykák”. Bízunk abban, hogy a lehetőségekre minél hamarabb fény derül, és a hiteles forrásból származó információk alapján sokan vágnak bele fejlesztésekbe – hogy csak egy fontos példát mondjak, akár az öntözés területén. 2015-ben – újra – bebizonyosodott, hogy az öntözés léte-nemléte a legtöbb gazdaságban kulcskérdés lesz a hatékony, profitábilis növénytermesztésben. December elején egy rendezvényünkön részletesebb információt kapunk a tervekről, januári lapszámunkban a legfontosabb tudnivalókat megosztjuk majd Önökkel.

A bevezető első sorában említett 18 év, a „nagykorúság” a MezőHír életében is hozott jelentős változásokat. Szeptembertől kibővült például csapatunk, annak köszönhetően, hogy két új társtulajdonossal közösen olyan médiacsoportot alakítottunk ki, amely a nyomtatott termékek mellett az online világban és az agrárrendezvények területén is otthonosan mozog, és korszerű megoldásokat nyújt az agrárvilág minden szereplőjének. Új kollégáink tehát nemcsak a MezőHír és társlapunk, a GÉPmax tartalmi és terjesztési fejlesztésében hoznak új lendület, hanem például az agrotend.hu honlappal agrárgazdasági portálként nap mint nap visszavárják a friss szakmai hírek iránt érdeklődő olvasókat. Emellett például Az Év Agrárembere rendezvény keretein belül a szakma társadalmi elfogadottságát, megbecsülését igyekeznek még inkább erősíteni.

Új, kibővült csapatunkkal tehát még teljesebb képet kívánunk nyújtani az ágazat egészéről – ugyanúgy, ahogy Önöknek is egyre átfogóbb ismeretekkel és rugalmas hozzáállással kell évről évre sikereket elérniük a gazdálkodásban. Bízunk abban, hogy 2015-ban is segítségükre lehetünk mindennapi munkájukban a MezőHírrel, a GÉPmaxszal és különböző online-platformjainkkal is.

Áldott Karácsonyt, jó pihenést, hatékony tervezést és sikeres, boldog új évet kívánunk
Önöknek!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő