fbpx

Péntekig kérhetünk ingyenes személyi mentort a vállalkozásunkhoz!

Írta: Szerkesztőség - 2020 november 17.

November 20-ig lehet jelentkezni abba az ingyenes mentori programba, amelyikben egy tapasztalt szakember segíti a vállalkozás fejlesztését. Kicsik és nagyok, nők és férfiak, fiatalok és tapasztaltak, válságba jutott újratervezők egyaránt jelentkezhetnek.

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik egy intenzív mentorálási folyamat keretében üzleti elképzeléseik külső nézőpontból történő áttekintésére. A vállalkozás tanulhat a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány mentora által megélt nehézségekből, azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Több alternatíva kidolgozásával segítséget kaphat döntései előkészítéséhez. Olyan eszközöket ismerhet meg a gyakorlatban, amelyek „valós harci helyzetben” történő alkalmazására eddig nem került sor (pl. stratégiai-üzleti tervezési eszköztár, marketing eszközök, business networking, ügyfél- és folyamatszemlélet). A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni, új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén.

 

 

Kik lehetnek mentoráltak?

  • Fiatal vállalkozások. (35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások.)
  • Női vállalkozások. (Női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások. Nincs korhatár.
  • Generációváltás előtt álló családi vállalkozások. (Akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét. Férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.)
  • Újratervezők (A koronavírus-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kkv-k. Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, az ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet. Férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.)

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból (Pest megye kivételével az ország egész területe).

 

Mit nyer a részvétellel az, aki jelentkezik?

  • Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához.
  • Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyság fejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése).
  • Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként.
  • Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét

További részletek itt.