Öt embernél mutatták ki a koronavírust a mezőhegyesi Ménesbirtokon

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 21.

Lezárult a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. teljes személyi állományának tesztelése, a csaknem 900 ember közül ötnél mutatott pozitív eredményt a vizsgálat – tájékoztatta a cég vasárnap az MTI-t. A cég mintagazdaság címmel rendelkezik.

 

Kép forrása: makohirado.hu

 

Az állami tulajdonú vállalkozás munkavállalói között a múlt héten jelent meg a koronavírus. Az elmúlt napokban a mintegy 450 dolgozó és 120 alkalmi munkavállaló mellett minden szerződéses jogviszonnyal a gazdaság területén dolgozó szakember, valamint a Ménesbirtok által fenntartott Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 300 diákja és a teljes tantestület tesztelése megtörtént. A csaknem 900 érintett közül 5 embernél a vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki, amelyet a cég vezetése haladéktalanul jelzett az illetékes hatóságok felé. Esetükben megkezdődtek a járványügyi protokoll szerinti hatósági intézkedések.

Lázár János, a Ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, Kovács Norbert vezérigazgató, valamint a társaság menedzsmentje a kapcsolattartási rend azonnali szigorításáról, óvintézkedések bevezetéséről, valamint a személyi állomány teljes körű tesztelésről döntött. A vállalkozás továbbra is fokozott figyelemmel, valamint folyamatos tesztelésekkel védekezik a koronavírus ellen. Mindezeknek köszönhetően a cég működése, gazdasági és a termelési tevékenysége zavartalanul folytatódik – áll a közleményben.