fbpx

Most kérjen félmilliót a kertészeti dolgozók után!

Írta: Szerkesztőség - 2020 augusztus 26.

Megjelent a kertészeti tevékenységet végző vállalkozások átmeneti támogatásáról szóló Kincstári közlemény. Az intézkedés célja a koronavírus-járvány miatti veszteségek mérséklése az ágazatban. A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében több tízmilliárdot oszt szét a kormány az agrárium megsegítésére.

 

Munka a Veresi Paradicsom Kft.-ben (Forrás: http://unipub.lib.uni-corvinus.hu)

 

A támogatás alapja a támogatott tevékenység keretében foglalkoztatottak száma (átlagos statisztikai állomány), amit meg kell szorozni a tavalyi év támogatott tevékenységből származó bevételének és a teljes árbevételnek a hányadosával. (Ha csak kertészeti tevékenységből származott bevétel, akkor ez éppen 1 lesz, egyébként egy 1-nél kisebb szám.)

Az átmeneti támogatás mértéke foglalkoztatottanként legfeljebb 500.000 forint. A vállalkozás kizárólag egy tevékenységre igényelheti a támogatást. A kérelmeket 2020. augusztus 31. 00:00:00 óra és szeptember 14. 23:59:59 óra között lehet elektronikusan benyújtani. A kérelem módosítására a benyújtását követő naptól két napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig van lehetőség.

A közlemény itt található.