fbpx

Óriási segítség a magyar gazdáknak

Írta: Csomor Zsolt - 2020 március 24.

A Takarékbank elemzőinek új kiadványa, az Agrárláz 2020 nagy segítséget adhat a magyar mezőgazdaság szereplőinek. Hozzájárulhat, hogy a gazdálkodók jobban kihasználhassák a kínálkozó lehetőségeket, és csökkenthessék a lehetséges kockázatokat.

 

 

Kép forrása: Pannon Értéktár Zrt.

 

Az európai uniós támogatások a következő pénzügyi ciklusban jelentősen csökkenhetnek. A napjainkban egyre nagyobb problémát okozó munkaerőhiány és az erősödő nemzetközi verseny erősíti a fejlesztési és beruházási kényszert. Ezt súlyosbíthatja, hogy az EU tovább könnyítheti az olcsó agrártermékek beáramlását az európai piacra.

A Takarékbank kiadványa, az Agrárláz 2020 célja bemutatni a 2019. évi pénzügyi folyamatokat, a legfontosabb trendeket és összefüggéseket, mondta Hollósi Dávid, a Takarékbank Zrt. Takarék Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatója a Kecskeméten megrendezett Portfolio Agrárium 2020 konferencián. Ismertetni kívánja továbbá az idei évre vonatkozó elemzői várakozásokat.

Ahogy az elmúlt évet, várhatóan a következőket is nagyobb bizonytalanság, ezáltal a piaci kilengések határoznak meg, ezért fontos lesz az alkalmazkodóképesség. Az Agrárláz 2020 segíthet a lehetőségek jobb kihasználásában és a kockázatok csökkentésében.