fbpx

Az AGROmashEXPÓ-n is az elsők között a Valkon Kft.

Írta: Fodor Mihály - 2020 február 03.

2020. január 22–25. között kerül megrendezésre a magyar gazdák körében a legnagyobb és legismertebb agrárszakmai rendezvényként számon tartott AGROmashEXPO és AgrárgépShow. A Valkon Kft. ez alkalommal is széles gépkínálattal készül az általa forgalmazott márkák legjobbjaival, a már megszokott színvonalon. A csúcsminőségű gépek mellett egy meglepetés is várja majd a gazdákat a cég standjánál.

 

A kezdetektől fontositt a megjelenés

 

Az idén 12 éves Valkon Kft. életében már kezdetektől fogva igen fontos szerepet játszik az AgrárgépShow. A cég az évek során több sikert is maga mögött tudhat, melyeket többek között ezen a kiállításon ért el.

2018-ban a legszebb standért járó különdíjat szerezte meg a rendkívül kreatívan kivitelezett kiállítótérért: egyes gépek egy rácsos tartóra felfüggesztve reprezentálták az ágazat kiemelkedő márkáit. Ugyanebben az évben nyert Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat a Valtra T254es típusú traktorral, illetve 2017-ben a Kramer KL25.5E rakodóval is megkapta ezt az elismerést.

A vállalat termékkínálatában nemzetközi viszonylatban is elsőrangú, elismert gépgyártók szerepelnek, amelyek közül minél többet szeretnének bemutatni a nagyközönségnek. Mivel az AgrárgépShow-n ehhez csak korlátozott terület áll rendelkezésre, minden márkából azok a típusok kerülnek bemutatásra olyan megoldásokkal, amelyek a leginkább hasznosak lehetnek a gazdák számára.

 

Krone – The Power of Green

 

Talán a legközkedveltebb és leginkább bevált márka a német Krone, melynek repertoárjában közel 210 különböző modell szerepel, és világszerte több mint 40 országban használják haszongépeit a mezőgazdasági munkafolyamatokhoz. Az idei Agritechnica kiállításon két gép ezüst DLG-minősítést szerzett.

Az egyik az új EasyCut F 400 CV 4 méteres frontkasza, amely két szélső, behajtható kaszával rendelkezik, lehetővé téve a közúti közlekedést. Ez a 3 méteres szélesség a szántóföldre érve könnyedén visszaállítható a 4 méteres munkaállásba. A világ első mobil pelletálógépéhez, a Premos 5000-hez kifejlesztett stabil egység ugyancsak ezüstérmet érdemelt Hannoverben.

A beépített automata zsinegeltávolító rendszer segítségével már nemcsak a szántóföldeken, hanem a csarnokba telepítve is használható.

A kiállítás fénypontja ezúttal az új Varipack körbálázó lesz, amely a jelenlegi legnagyobb újdonságnak számít. A modellről az idei Agritechnica kiállításon rántották le a leplet a nagyközönség előtt. Különlegességét a hevederes kialakítás adja, ugyanis a Krone körbálázók egyik sajátossága a keresztrudas kialakítás.

A gyártás 2020 tavaszától kezdődik meg, de a legnépszerűbb géptípusok – rendterítő, rendképző, kasza, hely függvényében Big Pack nagybálázó, silózó – mellett a Varipack is a kiállított gépek között szerepelne.

 

Kramer – velünk biztosra mehet!

 

Világszerte felgyorsult innováció figyelhető meg a rakodógépek kialakításában, egyre kiforrottabb konstrukciók kerülnek a piacra. A korszerű tervezési eljárások során számítógépes programok, újabb és újabb gyártástechnológiai megoldások kerülnek kifejlesztésre, amelyeknek köszönhetően az erőgépek még nagyobb teljesítményre képesek.

A nagy múlttal rendelkező Kramer márka különösen nagy értékeket képvisel. A biztonság, minőség, kiemelkedő teljesítmény és a könnyű kezelhetőség egyaránt fontos szempont a gépek kialakítása során.

A nagyobb területeken végzett nehezebb munkákra tervezett, nagy teljesítményű rakodók és a keskenyebb udvarokhoz, istállókhoz szükséges könnyű irányíthatósággal rendelkező kompakt munkagépek egyaránt rendelkezésre állnak.

Az AgrárgépShow-n elsősorban a KT407-es és a KT559-es rakodók Black Edition limitált szériát szeretné megmutatni közelebbről a gazdáknak a Valkon Kft. Ezeket több újdonság is jellemzi, mint például a ledes munkalámpák, a betonmintás Michelin Bibload gumik, valamint a légrugós kezelőülés kartámasszal és mobiltartóval felszerelve.

A tervek szerint a teleszkópos rakodók közül a kisebb méretű KT276-os, az elektromos rakodók közül pedig a KL19 25.5 E modell is helyet kap a standnál.

 

Valtra – Your Working Machine

 

A Valkon Kft.-nél természetesen a traktorok sem hiányozhatnak, így a Valtra márka A, N és T szériája ismét megtekinthető lesz a kiállításon. Általában a futó szériák kerülnek továbbfejlesztésre, ami külsőre nem feltétlenül észrevehető, így kiemelten fontos, hogy a modelleket a valóságban is láthassák az érdeklődők. A márka újdonsága a G széria lesz, melynek gyártása jövő tavasszal veszi kezdetét, így a bemutatása csak 2021-ben várható.

 

Még több gép, még több látnivaló

 

Az AgrárgépShow-n a Wielton pótkocsik bemutatása is nagy hangsúlyt kap, ugyanis Magyarországon a Valkon Kft. immár a márka kizárólagos képviselőjévé lépett elő. A helyszínen különleges kedvezményekre, kiállítási akciókra lehet majd számítani. A DLG-minősítést szerzett Rauch műtrágyaszóró, Regent eke és grubber, Seppi Midiforst talajművelő, illetve amennyiben a hely engedi, Samson trágyaszóró szintén gazdagítja majd a kiállított gépek sorát.