Inframatic 9520 – a Perten új, dedikált lisztelemző NIR spektrofotométere

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 06.

A svéd Perten Instruments a malmoknak és a pékségeknek több mint 50 éve kínál mérő- és elemzőberendezéseket. Az Inframatic 9 520 NIR spektrofotométer liszt- és dara- (más néven szemolina) minták elemzésére kifejlesztett új célkészülék. Kevesebb mint fél perc alatt pontos eredményeket ad hamu-, nedvesség- és fehérjetartalomra, valamint más kulcsparaméterekre.

 

Az Inframatic 9 520 által szolgáltatott gyors, minőségi eredmények alkalmasak a kiőrlési fok monitorozására és optimálására, valamint a technológiába való beavatkozások valós idejű nyomon követésére.

Mivel a liszt minősége az összes sütőipari termék kapcsán fontos, ezért a részletes előírásoknak megfelelő malmi termék kiszállítása elsőrendű fontosságú. Ennek megbízható ellenőrzéséhez járul hozzá – az időigényes kémiai módszerek helyett – az Inframatic 9 520 célkészülék.

 

 

Megbízhatóság – a készülék robusztus felépítése a standardizált alkatrészek zárt, moduláris szerelésével garantálja a hosszú távú megbízhatóságot. Használatra kész kalibrációk – a berendezés olyan használatra kész, számos liszttípust felölelő, globális kalibrációkkal kerül szállításra, amelyek a 95-ös készüléksorozat sok éven át gyűjtött kalibrációs adatbázisán nyugszik.

Távoli készülékelérés – a web alapú jegyzőkönyvező és hálózatépítő NetPlus szoftver segítségével bárhonnan lehetséges a mérőműszer elérése. Könnyű kezelés – a nagyméretű, színes érintőkijelző és az intuitív menü a készülék működtetését, mind a mérési eredmények megjelenítését könnyebbé teszi. A felhasználói felület úgy került kialakításra, hogy az elemzések elvégzése a lehető leggyorsabb és legbiztonságosabb legyen.

 

SZERZŐ: BORSODI ANNA, PER-FORM HUNGÁRIA KFT.