fbpx

Új generációs szójafajták

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 06.

Kirobbanó teljesítmény, magas ellenálló képesség.

 

Újdonságok a Lajtamag kínálatában

 

A Lajtamag portfóliója két új generációs szójafajtával bővült, melyek a 21. századi elvárások alapján kerültek fejlesztésre. A Bettina és Albenga szójafajták az igen korai éréscsoportba tartoznak, és hektáronként akár 4,5 tonna terméseredményre is képesek. Biztonságban beérnek, és nagy előnyük, hogy deszikkálás nélkül is betakaríthatók.

 

A kimagasló hozamú Bettina

 

A nagyon magas termőképességű Bettina az igen korai éréscsoportnak inkább az elején érő szójafajta. Kezdeti fejlődése gyors, középmagasra nő (7090 cm), virága lila, az alsó hüvelyei középmagasan helyezkednek el (12-16 cm). Magpergésre nem hajlamos, betegségeknek jól ellenáll. Termése nagyszemű, nagy ezermagtömeg (190-210 gramm) jellemezi, köldökszíne világos, fehérjetartalma magas: 35–39%, olajtartalma szintén kimagasló: 21–24%.

 

A kirobbanó teljesítményű Albenga

 

A magas, akár 4,5 tonna/hektár feletti terméspotenciálú Albengaaz igen korai éréscsoport jellemzően végén érő fajtája. Közepesen magas, kiváló állóképesség jellemezi, megdőlésre nem hajlamos. Az Albenga kezdeti fejlődése nagyon gyors, bokrosodóképessége közepes. Magja nagy, sárga köldökű, humán felhasználásra is alkalmas. Fehérje- és olajtartalma magas. Fehérjetartalma 36-39%, míg olajtartalma 22-24%.

Szklerotíniával és peronoszpórával szemben nagyon ellenálló.

 

 

Keresse a Lajtamag-szójafajtákat kereskedőinknél vagy a https://www.lajtamag.hu/oldalon!