fbpx

UX 7601 Super és UX 8601 Super vontatott permetezőgépek

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2021 november 09.

Az Amazone friss fejlesztése

A közelmúltban online sajtótájékoztatón ismertette legújabb fejlesztéseit az Amazone. A közel húsz újdonság közül cikkünkben az egyik izgalmas növényvédő gépet mutatjuk be. A teljesen újonnan kifejlesztett UX 7601 Super 8000 l, az az UX 8601 Super 9000 l tényleges térfogattal maximális tartálykapacitást biztosít egy tengelyen. Ezek a gépek kompakt összméretekkel, rendkívül alacsony súlyponttal rendelkeznek az optimális stabilitás, valamint az alacsony tömeg és a nagy hasznos teherbírás érdekében.

 

vontatott permetezőgép
Az US Super permetezőgépek kompakt összméretekkel, rendkívül alacsony súlyponttal rendelkeznek

 

A váz – szuperstabil és rugalmas

Az UX 7601 Super és az UX 8601 Super teljesen új fejlesztésű vázzal rendelkezik, amelyik közvetlenül a tengelytől az alsó vonófejhez vezet. Az előrefelé lejtő alváz lehetővé teszi a permetezőgép ideális súlyelosztását – a megengedett vonórúd- és tengelyterhelés optimálisan kihasználható. Az új vázprofilnak köszönhetően a súlypont nagyon alacsony, ami páratlan stabilitást biztosít lejtőn és kanyarodáskor. A permetszertartály keskeny profilja az alváz két oldalán elhelyezett tisztavíztartályokkal szintén hozzájárul a kiváló stabilitáshoz, minden körülmény között. A gépek viszonylag kis tömeggel rendelkeznek, a külön vonórúd nélküli, egy darabból álló váznak köszönhetően. A megengedett legnagyobb össztömeg 14 t.

 

Tengelyek – mindig a pályán marad

Az UX 7601 Super és az UX 8601 Super az ügyfél igényeitől függően merev vagy kormányzott tengellyel (akár 28°-os bekormányzási szöggel) is felszerelhető, a pontos nyomtávkövetés érdekében. A kompakt kialakításnak köszönhetően a permetezőgép a tartálykapacitás ellenére könnyen manőverezhető, és a kisebb modellméretekhez képest nincs különbség a kezelhetőségében. A tengely alapfelszereltségként rugózatlan, de opcionálisan hidropneumatikus rugózás is rendelhető.

 

Keskeny tartály – lekerekített kialakítás

Az UX 4201 Super, 5201 Super és 6201 Super modellekhez hasonlóan a tartályok mind polietilénből készültek. A nagy előny itt az általában nagyon lekerekített forma, mind a tartály belseje, mind a külseje esetén. A permetszertartály teljesen sima belső és külső falával együtt a permetezőgép nagyon könnyen tisztítható. A tartály optimális geometriájának köszönhetően nincsenek zavaró, nehezebben tisztítható zugok és rések. A permetszertartály keskeny profilja növeli a stabilitást, amikor a tartály részben meg van töltve. Például kanyarodáskor vagy lejtőn a folyadék nem tud annyira szétfröccsenni, így még részben töltött tartállyal is tökéletes menetstabilitást biztosít.

 

UX Super permetezőgép
UX 7601 Super 42 m-es Super-L3 gémmel, szállítási helyzetben

 

Nagy teljesítményű szivattyúk kompromisszumok nélkül

Az új UX modellek alapfelszereltségként egy 250 l/perc teljesítményű permetező szivattyúval és egy 350 l/perc kapacitású keverőszivattyúval vannak felszerelve, mindkettő dugattyús membránszivattyú. A dedikált keverőszivattyú biztosítja a megfelelő keverési intenzitást ezeknél a nagyobb tartálykapacitásoknál. A dugattyús membránszivattyúk mögött álló technológia a permetezési nyomástól függetlenül egyenletesen nagy szállítási kapacitást tesz lehetővé. A keverési intenzitás és a kijuttatási mennyiség mindig egyenletesen magas, függetlenül attól, hogy a permetezési nyomás 2 vagy 8 bar. A dugattyús membránszivattyúk ráadásul önfelszívóak, ami azt jelenti, hogy a teljes permetlé nagyon egyszerűen és a lehető legrövidebb tömlővezetéssel állítható össze. A szóróanyagtartályon kívül ez a gyors és alapos tisztításhoz is szilárd alapot biztosít. Az újonnan kifejlesztett szivattyúgeneráció nagyobb dugattyúátmérővel rendelkezik, amely rövidebb löketet igényel ugyanahhoz az átviteli kapacitáshoz. Ez azt jelenti, hogy a membránok kisebb mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Az élettartam ezáltal jelentősen megnő, és a karbantartási munkák mennyisége csökken. A permetezőszer- és keverőszivattyúk az ügyfél igényeitől függően mechanikusan, kardántengellyel vagy hidraulikusan is meghajthatók. Az ISOBUS-vezérlésbe integrált hidraulikus szivattyúmeghajtás az üzemállapottól függően teljesen automatikusan szabályozza a szükséges szivattyú-fordulatszámot.

 

Maximális teljesítmény a HighFlow+ segítségével

Mindkét új UX modell felszerelhető az opcionális HighFlow+ rendszerrel, hogy a nagyobb munkasebességgel a szélesebb keretszélességnél is maximalizálni lehessen a permetezési mennyiséget, ugyanakkor a megfelelő vízmennyiség fenntartásával garantálni lehessen a hatékony kijuttatást. Az intelligens vezérlési technológia lehetővé teszi, hogy mindkét szivattyú használható legyen permetezéshez, miközben a keverés intenzitása magas marad. A hatalmas, 400 l/perckijuttatási mennyiségek ellenére a gépben az intelligens vezérlési technológiának köszönhetően mindig elegendő keverési kapacitás áll rendelkezésre a homogén permetlé fenntartásához.

 

Maximális kezelési kényelem a SmartCenter segítségével

Az UX 7601 Super és az UX 8601 Super kezelése a SmartCenter segítségével történik, amely a bal oldali nagy, egyrészes fedél alatt rejtőzik. Minden gép 60 literes keverőtartállyal rendelkezik, keverőfúvókával a porszerű szemcsék hatékony bekeveréséhez, szórópisztollyal, tartályfedéllel, nagy tárolóhelyekkel és a keverőtartály csukott fedéllel történő tisztítására szolgáló funkcióval. A SmartCenterhez háromszintű kezelőrendszer áll rendelkezésre: a teljesen kézi vezérlésű Standard-csomag mellett a TwinTerminal 3.0-val ellátott Comfort-Pack, amely a szívó- és a tartályfeltöltés automatikus töltésmegállításával, távvezérelt tisztítási programokkal és töltési szinttől függő, autodinamikus keverőszabályozással van felszerelve. A legkényelmesebb megoldás a Comfort-Pack plus, nyomásérzékeny érintőterminállal a gépkezeléshez, teljesen automatizált töltési és tisztítási folyamatokkal.

 

AMAZONE UX
Az új AMAZONE UX 7601 Super és UX 8601 Super vontatott permetezőgépek az összes innovatív, jövőbe mutató AMAZONE növényvédelmi technológiával felszerelve a legnagyobb pontosságot, teljesítményt és gazdaságosságot képviselik

 

Az előnyök:

‑ egy tengelyen megengedett maximális tartálykapacitás,
‑ optimális súlyelosztás,
‑ alacsony súlypont, a maximális stabilitás érdekében,
‑ kompakt és manőverezhető,
‑ alacsony tömeg a maximális hasznos teherbírás érdekében,
‑ nagy teljesítményű, mégis könnyen kezelhető.

 

SZERZŐ: FM