fbpx

20 éves Európa első rövidtárcsája! (videótartalommal)

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 28.

A svéd gyártó ezzel a termékével nem csak egy gépet, egy új talajművelési technikát is bevezetett. A Carrier rövidtárcsa a sekély, ultrasekély talajművelés, a tarlóhántás, a forgatás nélküli talajművelés eszköze lett.

Kalmár Tibor, a Väderstad Kft. ügyvezetője az Agrárágazat kérésére bemutatta a Mezőfalván megrendezett III. NAK Szántóföldi Napok gépbemutatóján szereplő Carrier 500-as rövidtárcsát és gépkapcsolatát.

A sokoldalú művelőeszköz

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A mellső művelőeszközök, a tárcsák, valamint a tömörítő hengerek széles választékának köszönhetően a Carrier alkalmas a modern talajművelés feladatainak végrehajtására, az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.

A Carrier 420-820 vontatott tárcsás művelőeszköz, mely 4.2-8.2 méter munkaszélesség tartományban rendelhető, 450 vagy 470 mm átmérőjű tárcsával. A művelőeszköz alkalmas tarlómunkákra, szántott talajok elmunkálására éppúgy, mint például takarónövények bedolgozására.

Az új generációs magágy

A Vädestad CrossCutter Disc a különböző termőhelyi feltételekhez illeszkedő hatékony talajművelés számos lehetőségét rejti magában. A CrossCutter Disc kiválóan teljesít pl. különböző tarlómunkák során, szántáselmunkálásban, valamint takarónövény állományának felszámolásában.

Ultrasekély, intenzív művelés

A CrossCutter Disc vonóerőigénye rendkívül kedvező a sekélyművelés során, ugyanakkor a művelési sebesség elérheti az akár 20 km/h is. A CrossCutter Disc a népszerű rövidtárcsa család, a Carrier egyes modelljeihez rendelhető, 3-12,25 m munkaszélesség tartományban.