fbpx

Új üzletág, új lehetőségek a BASF-nél!

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 10.

Vetőmagüzletágunk elindítása egy olyan stratégiai mérföldkő volt számunkra, mellyel a repcében kínált termékportfóliónk teljessé válhatott, komplett megoldásokat kínálva minden repcetermelő számára.

A repcevetőmag-piac dinamikusan változik, évről évre jelentős a genetikai haladás. Ehhez a folyamatos megújuláshoz járul hozzá a BASF saját InVigor® repceportfóliójával. Kínálatunkban az InV1022 repcehibrid kiemelkedő termőképességével és termésstabilitásával hoz új kategóriát a portfóliónkba.

Kvalitását a NÉBIH független kísérleteiben is bizonyította: 2015-ben, mely meleg és száraz tavaszi időjárásával tette próbára a repcéket, az INV1022 képes volt minden regisztrációs kísérleti helyen legyőzni a nagynevű sztenderdeket. 2016-ban pedig, ami egy kedvező évjárat volt, az 5,39 t/ha átlagtermésével az egyik legbőtermőbb repcének bizonyult. 2017-ben a Magyarországon államilag elismert középérésű repcehibridek közt mérettette meg magát. 14 hely átlagában 4,76 t/ha dobogós terméseredményére joggal lehetünk büszkék.

Safer nevű hibridünk, termésstabilitásának is köszönhetően, 2015-től a regisztrációs kísérletek egyik sztenderdje. Nem is akármilyen sztenderd: 2016-ban és 2017-ben is a legbőtermőbb kontroll fajtának bizonyult, megelőzve a középérésű sztenderdeket is. Ugyanakkor a Safer egyszerre képes magas termést és kiváló olajtartalmat elérni, így olajhozama, amit a termésből és az olajtartalomból számítunk, és amit a bonifikációs értékesítésnél végül kifizetnek, jelentősen meghaladja a konkurens termékekét. Hasonlóan a Saferhez a Puncher is kiváló olajtartalomra képes hibrid, de agronómiai profilja más. Ez a hibrid a sűrű vetést igényli, és kiegyenlített, egyszerre érő, könnyen aratható állománnyal hálálja meg a gondoskodást. Szerencsés egybeesés, hogy a BASF az első repcevetőmagos szezonját egy új Clearfield® repcehibriddel indíthatja. Ez a repcehibrid az InV1266CL Európában elsőként Magyarországon kapott állami elismerést. 2017-ben 6 hely átlagában a legbőtermőbbnek bizonyult az új korai Clearfield® repcék közt a NÉBIH regisztrációs kísérleteiben. A terméstöbblet a kísérleti átlaghoz képest jelentős: 7,9%. A 2018-as hivatalos kísérletek értékelésénél az InV1266CL-t szintén a csúcson találjuk, közel 10% terméstöbblettel emelkedik a kísérleti átlag fölé. Az InV1266CL kiváló termőképessége mellett a repcék másik értékmérő tulajdonságában, az olajtartalomban is csúcstartó. Az InV1266CL a szegmens prémium terméke lehet, hiszen olajtartalma, terméseredményei jelentősen kiemelkednek a csoportátlagból, ahogy a grafikon is mutatja.

Válassza Ön is a BASF repcehibridjeit, mert vetőmagjainkkal is az a célunk, mint a növényvédő szereinkkel: megteremteni az alapot az eredményesebb, biztonságosabb repcetermesztéshez.