fbpx

Lemken Rubin 10 új generációs rövidtárcsacsalád

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 28.

A Lemken idén teljesen új rövidtárcsamodellel rukkol elő, mely a korábbi Rubin 9 szériát váltja. A Rubin 10 a bemutatása után rögtön elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon, ahol a szakmai zsűri (több mint húsz nemzetközi szakújságíró adta a zsűri tagjait!) ezzel a díjjal ismerte el a Rubin 10 egyedi megoldásait.

De melyek is ezek a műszaki fejlesztések, amelyek a már jól ismert Rubin 9-es szériától modernebb megoldásokat nyújtanak? A legfontosabb irány a Lemken Rubin 10 esetén is a szimmetrikus tárcsakiosztás. Ez a tárcsalap-elrendezés garantálja, hogy automata kormányzást használva a fogások pontosan illeszthetőek egymáshoz. Nem fog a munkagép még változatos talajkörülmények között sem oldalirányba elhúzni. Ezzel a precíz munkavégzést támogatva, időt és pénzt takaríthatunk meg.


A Rubin 10 elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon

Másik fontos változás, hogy a tárcsasorok távolságán növeltek a mérnökök, hiszen a terméseredmények egyre nagyobbak világszerte, ez nagyobb tarló- és szármaradványt jelent, amit le kell tudni forgatni a talajba. A tárcsalapok egyedi, de erősített kivitelű kovácsoltvas tartókarokon nyugszanak. A csapágyazásuk teljesen gondozásmentes. Fontos a túlterhelésvédelem is, hiszen a Rubin 10 esetén továbbra is egyedi rugós túlterhelés elleni védelem van beépítve. A tárcsa főváza és vonórúdja egy új kialakítású térváz szerkezet, amely lehetővé teszi a nagyobb vonóerejű erőgépekkel való vontatást is.


Teljesen szimmetrikus tárcsalapkiosztás a Lemken Rubin 10 tárcsán

Továbbá megjelenik a kínálatban új típusként a féligfüggesztett 7 méteres változat is. A mélységállítás a függesztett gépek esetén alapáron mechanikus, a féligfüggesztett gépek esetén pedig alapáron fokozatmentes hidraulikus állítású. A nagyobb gépeken opcióban a mellső támkerék is elérhető. A kopó alkatrészek hosszabb élettartama kiemelt figyelmet élvez a Lemkennél. Hiszen a gazdák alapvető elvárása a költségek csökkentése és az állásidő minimalizálása. A Rubin 10 ebben is irányt mutat a piacon, hiszen a lapátmérő 645 mm-re növekedett, miközben a tárcsalap anyaga sokkal keményebb, ami 30% élettartam-növekedést garantál. A munkamélység 5-15 cm között állítható, így a Rubin 10 egy igazi mindenesnek is nevezhető. A Rubin 10 széles választékában, a 2,5 métertől a 7 méteres munkaszélességig mindenki megtalálja a gazdaságába leginkább illő gépet. A lezáróhengerek széles kínálatában minden típusú talajra van megoldás.


Függesztett gépek opcionálisan hátsó támkerékkel is rendelhetőek

 

Ha felkeltette érdeklődését a Rubin 10, kérjük, keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait!

SZRNKA PÉTER: KELET-MAGYARORSZÁG 36/30-852-5787 
PÓCZIK BALÁZS: NYUGAT-MAGYARORSZÁG 36/30-748-5380
WWW.LEMKEN.COM/HUFACEBOOK.COM/LEMKEN.HUNGARY