fbpx

Költséghatékony tárolási megoldások a mezőgazdaságban

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 28.

A tároló eszközök jelentősége a mezőgazdaságban.

A vásárlók jogos elvárása, hogy az áru frissen, sérülésmentesen érkezzen a polcokra, valamint szigorú higiéniai követelményeknek is meg kell felelni. A termékeket ezért gyorsan és biztonságosan kell eljuttatni a célállomásra. A Schoeller Allibert folyamatosan követi az agrárszektor igényeit és innovatív tároló eszközökkel segíti ügyfeleit.

Az agrártermékek – különösen a friss zöldség és gyümölcs – könnyen roncsolódhat a szállítmányozás során. Ráadásul rendkívül gyorsan kell eljuttatni ezeket a termékeket az áruházak polcaira vagy a feldolgozó üzemekbe. A csomagolásnak úgy kell extra védelmet nyújtania, hogy nem növeli a rakodási, tárolási és becsomagolási időt. A Schoeller Allibert mérnökei már több mint 40 éve fejlesztenek olyan többször hasznosítható tárolóeszközöket, amelyek maradéktalanul megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

Miért érdemes minőségi tároló eszközöket alkalmazni?

A hagyományos műanyag ládák gyakran viszonylag nagy önsúllyal rendelkeznek, ráadásul a hasznos térfogat mérete se optimális. A rosszul kialakított ládák sokszor nem teszik lehetővé a biztonságos egymásra rakodás és halmozás előnyeinek kiaknázását se. Mindenki találkozott már olyan műanyag ládákkal, melyeknek könnyen eltörik a rakodáskor használt fogantyúja. Máskor pedig az éles műanyag rögzítők sértik meg az értékes rakományt. Ezek a problémák elsőre talán bagatellnek tűnhetnek, hosszú távon azonban pénzben és időben kifejezhető piaci hátránnyá válnak.

A Scholler Allibert ládák készítői arra törekednek, hogy optimális anyaghasználattal alacsony önsúlyú és tartós rekeszeket, dobozokat fejlesszenek. A könnyen egymásba halmozható, egymásra rakodható termékek pedig az optimális helykihasználást segítik.

Költséghatékony tárolási megoldás

A tartós műanyag ládák költséghatékony megoldást biztosítanak azoknak a cégeknek, amelyek nem csak az egyszeri beszerzési költségek csökkentésében érdekeltek. Érdemes számolni a Schoeller Allibert tároló dobozok és IBC tartályok élettartamával is: ha számításba vesszük, hogy jóval hosszabb ideig használhatók az olcsóbb alternatíváknál, akkor a magasabb ár egy megtérülő befektetésnek tekinthető.


Schoeller Allibert Combo Excelsior összecsukható IBC tartály

Érdemes megismerni az összecsukható ládák előnyeit is: a Schoeller Allibert kínálatában 75-80 százalékos összecsukhatósági aránnyal rendelkező termékek is vannak, így a használaton kívüli termékek roppant kevés helyet foglalnak a raktárakban, valamint a telephelyre történő visszaszállítás során spórolni lehet a szállítmányozási költségeken is.

Népszerű Schoeller Allibert termékek az agráriumban:

  • Halmozható és egymásra rakodható műanyag ládák erős kialakítással
  • A legmagasabb higiéniai sztenderdeknek is megfelelő IBC tároló tartályok, melyek a folyékony gyümölcslé, koncentrátum, krém és lekvár tárolására is alkalmasak
  • Helytakarékos összecsukható dobozok


Schoeller Allibert halmozható, egymásra rakodható láda

CÍMKÉK