fbpx

Hatalmas lehetőség a nehézgép-szerelő szakmában a 2019-es Worldskills versenyen

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 25.

A korábban mezőgazdasági gépész szakterület kibővült és nehézgép-szerelő versenyszámban 5 fiatal indult, akik különböző feladatokban mérhették össze tudásukat. A feladatok között a gépek köre is kibővült és Claas Arion traktor nullverziós szervízén keresztül, különböző hibákat kellett megkeresni a Manitu teleszkópos- és a Gehl  kompakt rakodógépen.  Nem maradhatott el a feladatok között a legújabb technológiájú GPS rendszer beállítása sem, de a versenyzők nagyon jól vették az akadályokat. A verseny nagyon szoros volt, de végül az eredmény az alábbiak szerint alakult:

  1. Apagyi Bence
  2. Béres Bálint
  3. Hunyadi Ármin
  4. Kovács Róbert
  5. Gácsi István

A versenyről és az előkészületekről Apagyi Bence nyilatkozott

A középiskolás éveim alatt önként jelentkeztem a szakmai versenyekre, és némelyiken elég jó helyezéseket értem el. Ezért úgy döntöttem, hogy mért ne próbálnám ki magam egy magasabb szinten is. A Skills verseny nem volt ismeretlen számomra, így alig vártam a következő verseny kiírását, és egyből ki is töltöttem a nevezési lapot.

Nagyon jól éreztem magam a két nap alatt, jók voltak a feladatok, még ha a leírásban egyszerűnek tűntek is, de nem voltak azok. Az tetszett benne, hogy törni kellet a fejemet, hogy rájöjjek, mi a hiba oka, és meg tudjam oldani a feladatokat. Egyszóval olyan volt, mint egy élethű hibaelhárítás, annyi különbséggel, hogy itt egy meghatározott időn belül kellet megoldani a feladatot.

Nagyon várom a felkészülést és versenyt is. Biztos vagyok benne, hogy szuper élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodok majd. Megpróbálok minden tudást magamba szívni, ami még hiányzik, hisz ha már kijuttam, akkor ott is a legjobb eredményt szeretném elérni. Érdekes lesz a külföldi kollégákkal való megmérettetés, de nem félek tőle.

CÍMKÉK MEGFOSZmezőgazdaságmezőgazdasági gép