fbpx

Nyugat-magyarországi Agrárfórum: konferencia a Pápai Agrárexpón

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 25.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál Nyugat-magyarországi Agrárfórum elnevezésű konferenciáját, amely a Pápai Agrárexpó programsorozatának részét képezi. Az ingyenes rendezvényen a legaktuálisabb országos és regionális agrártémákról tájékozódhatnak a résztvevők.

A Pápai Agrárexpó ad otthont az idén is a Nyugat-magyarországi Agrárfórumnak, amelyet április 26-án rendez meg a pápai városi sportcsarnokban a Portfolio gazdasági portál. A konferencia a Pápai Agrárexpo első számú szakmai rendezvényének számít, amelyen országos és a regionális jellegű agrárgazdasági témákról kaphatnak információkat a résztvevők az államigazgatási és az üzleti szféra csúcsvezetőitől. A rendezvény kiemelten foglalkozik az agráradózási rendszer átalakításával, a generációváltással, illetve a sertés- és húspiaci helyzettel.

A konferencia fő témái a következők:

– A kormány idei agrárintézkedési és agrár-jogalkotási terve.
– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfontosabb célkitűzései 2019-ben.
– A hazai agráradózási rendszer őstermelőket, családi gazdaságokat és agrárvállalkozásokat érintő várható változásai.Ű
– A gazdaságátadás kihívásai és nehézségei.
– Kormányzati és érdekképviseletei tervek az agrárgazdasági generációváltás felgyorsítására.
– A magyar sertéstermelés helyzete az afrikai sertéspestis árnyékában.
– A hazai húsipar piaci lehetőségei, a pápai húsfeldolgozás jövője.

A rendezvényről részletes információk a konferencia internetes oldalán találhatók, amely itt érhető el. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  A regisztrációs felületet ide kattintva nyitható meg.