HARDI NAVIGATOR classic – megbízható, ismert műszaki megoldások

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 17.

A NAVIGATOR classic azoknak a termelőknek ajánl Hardi-technológiát, akiknél a területméreteikből adódóan egy DELTA FORCE szórókerettel szerelt nagy kapacitású, magasan felszerelt NAVIGATOR permetezőgép beszerzése csak hosszú idő után térülne meg.

A DELTA szórókeret az európai felhasználók által leggyakrabban választott kompakt, nagyteljesítményű szórókeret. Egyedülálló 100 cm szélességű központi függesztéssel rendelkezik, a legbiztonságosabb szórókeret-függesztést garantálva a kategóriában. Az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít. A DynamicFluid4 nevű forradalmi folyadékszabályzó rendszere már alapfelszereltségként biztosítja a jól ismert Hardi-precizitást. ANAVIGATOR classic erősített vázszerkezete a nagysebességű növényvédelmi kezelésekre és a legnagyobb igénybevételt jelentő szántóföldi és közút viszonyokra lett tervezve. Ez a típus opcionálisan a beszerzés utáni években is bővíthető-fejleszthető, személyre szabott precíziós igényeknek megfelelően, a hazai Hardi-forgalmazók segítségével. A gép rendkívül egyszerűen kezelhető, a kezelőszervek jelentősen lerövidítik a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt. A gép „szíve” a jól ismert Hardi 464 zsírkenésű membránszivattyú, amely akár szárazon is járatható károsodás nélkül. A NAVIGATOR classic nyomtávja gyorsan, fokozatmentesen állítható.

Az AutoSlant aktív keretszabályzó rendszer egy kis bekerülési értékű, egyszerű és precíz ultrahangos keretszabályozó rendszer. Lényege, hogy a nagy sebesség és nagy munkaszélesség mellett egyenetlen talajviszonyok esetén is folyamatosan biztosítja az optimális permetezési magasságot, egyidejűleg követve a talaj és a kezelt felület felszínét. A DELTA kereten alkalmazható automata szórókeretszakasz-vezérlés nagy kezelési kényelmet nyújt, és jelentősen csökkenti a gépkezelő munkaterhelését, valamint 5%-os vagy esetenként nagyobb dokumentált vegyszermegtakarítást biztosíthat.


SZERZŐ: VILLÁM FERENC