fbpx

Műtrágyaszórók a Kvernelandtól

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 11.

A Kverneland Isobus-kompatibilis termináljai bármelyik másik Isobusos Kverneland gépet kezelik, így Önnek csak egyszer kell megvásárolni.

A Kverneland Accord Exacta műtrágyaszóró-család CentreFlow szórási rendszerével tökéletes megoldást nyújt a műtrágya pontos és kíméletes kijuttatására. A műtrágya egy lemezhengerben folyik rá a szórótányérra, ahol még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsa forgási sebességét, és csak egy helyen, a feladási ponton tudja elhagyni ezt a lemezhengert. Ennek köszönhetően minden domborzaton pontos szórásképet kapunk.

Nincs ütközés, porosodás. A 8-lapátos tárcsák, 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedés egyedülállóan pontos szórásképet biztosít.

Az Exact Line hidraulikus határszóró a traktor vezetőfülkéjéből vezérelhető, és páratlan pontosságú határszórást tesz lehetővé. A traktorral nyugodtan haladhatunk az első művelőúton. Nem fogunk átszórni a szomszédba. Többféle ár- és felszereltség-kategóriában tudunk gépet ajánlani, a legegyszerűbb CL típustól egészen a súlymérős, Isobus kompatibilis változatokig.

Kiemelnénk a Geospread típusváltozatot. A gép GPS-jel alapján vezérli magát, és a leszórt területre érve lekapcsolja a szakaszait, ennek köszönhetően a lehető legkisebb átfedéssel dolgozik. 4 db súlymérő cellájának és 1 db referencia szenzorjának köszönhetően változó domborzati viszonyok közt is mindig valós értéket mutat a mérlege. Mindeközben a kezelő a fülékből az Isobus-terminál segítségével irányíthatja a gépet. Jó hír, hogy idéntől a kisebb CL típus is elérhető lesz Geospread változatban.

SZERZŐ: MF