Több mint két évtizedes tapasztalat gabonaszárítás és tárolás területén

Jó évet zárt a Pannonagri Kft.

– A 2017-es évben a munkánk legnagyobb része silótechnológiák telepítéséből tevődött, emellett a tárolótechnológia megvalósítása is jelentősnek mondható. Összesen 20-22 nagyobb méretű – 1 000 tonna és annál nagyobb tárolókapacitású – silót telepítettünk országszerte.

Összességében elmondhatom, hogy idei árbevételünk közel kétszer annyi, mint a tavalyi, vagy a tavalyelőtti. Azt tapasztaljuk, hogy a piac megmozdult, ami egyértelműen a 2016-ban kiírt szárító- és tárolópályázatoknak köszönhető, annak, hogy a gazdák már nem kényszerültek tovább várakozni. Beadva a pályázatukat, elbírálás nélkül is megvalósíthatták beruházásukat, a megfelelő szabályok betartása mellett.

Mivel ilyen jó évet tudhatunk lassan magunk mögött, elkezdtük felújítani irodaházunkat, de más egyéb beruházásokat is megvalósítunk, hiszen mi is próbálunk fejlődni. Emellett a jövőre vonatkozóan saját kontrolling rendszerünk fejlesztését is fontos feladatnak tartom.

Napjainkra eljutottunk oda, hogy az egyszerű, csatornás, szondákkal alul és felül felszerelt, szellőztető padozatos rendszer mellett a minden extrákkal felszerelt berendezéseket is építhetünk. Egyik megrendelőnk például minden lehetséges opcionális lehetőséget kért a rendszerbe – habár a felső rédlerhez vezető személyszállító liftről lebeszéltük –, így megtalálható a tároló komplexumában egyebek mellett belső hőszigetelés, teljes szellőzőpadozat, a siló egészében folyamatos szintérzékelés, de a belső hőmérsékletet is állandóan méri. Örülök, hogy ilyen megrendelésünk is akadt, hiszen megtudhattuk, hogy milyen plusz költséget jelent mindez a vásárló számára, s mire képes egy ilyen nagyteljesítményű, szinte minden lehetséges opcióval felszerelt modern tároló komplexum.

– Szárítóberendezések tekintetében is elégedett az idei évre vonatkozóan?

Egy lépéssel a meglepetés előtt

– A kivitelezői szolgáltatás megfelelő és stabil a cégüknél?

SYMAGA – jó választás

– Termékpalettájukon szándékoznak bővíteni, változtatni?

Érdemes előre elkészíteni a kiviteli tervet

– A pályázatokról rendelkezik már újabb információval?

– Országhatáron túlra is dolgoznak?

Rekordévet zárt nyílászáróüzemünk

– A Pannonagri Kft. egy nyílászáróüzemet is működtet. Ez mennyire hozza az el várt teljesítményt?

A következő év bizonyára nem lesz ilyen erős nyílászáróüzemünk tekintetében, hiszen 2017-et a panelprogram is javította, a jövő év pedig már inkább a valós piaci helyzetről szól.

SZERZŐ: FM

gabona hőszigetelés szigetelés