fbpx

Nagyobb termés, jobb termésbiztonság, kiszámíthatóbb értékesítés Limagrain őszi búzákkal

Írta: Szerkesztőség - 2016 augusztus 27.

A 21. század modern mezőgazdálkodásában, amelynek feladata a Föld rohamosan növekvő népességének egészséges élelmiszerekkel történő ellátása, a termesztéstechnológia fejlesztése alapvető fontosságú.

Azonban – érthető módon – a gazdálkodókat általában nem ilyen globális célok vezérlik. Az innovatív szemlélet, a tudásra alapozott fejlesztések mozgatórugója a hatékonyabb gazdálkodás; a cél a nagyobb pofit elérése.

A technológia egyik alappillére a termesztett fajta, amely biztosítja a klimatikus és a termőhelyi viszonyokhoz történő alkalmazkodást. A technológia fejlesztésében a genetikai innováció felhasználása legalább olyan fontos, mint az egyéb technológiai megoldások.

A globális felhasználói piac igényeinek alakulása a hazai búzatermesztésre is jelentős hatással volt. Az évek óta zajló árverseny miatt a malmi minőség elegendő a feldolgozók számára. Így termelői szempontból a hektáronkénti hozam növelése jelenleg sokkal kifizetődőbb, mint a kisebb mennyiségben keresett prémium minőség előállítása. Ez az igény hozta magával a nagyobb termőképességű fajták jelentős térnyerését is.

 

 

Mivel a Limagrain nem csak növénynemesítő vállalat, de Franciaországban komoly sütőipari érdekeltségekkel is rendelkezik, kicsit másként gondolkozunk a biológiai alapokról. Olyan fajtákat nemesítünk, amelyek megfelelnek a modern technológiai és gazdasági követelményeknek, a mezőgazdasághoz kapcsolódó ágazatok specifikus igényeinek. Tudjuk, hogy a fajtaválasztás nem csupán vetőmagvásárlás. Ezzel együtt Önök a nagyobb termés, jobb termésbiztonság és a kiszámíthatóbb értékesítés lehetőségét is biztosítani kívánják.

KALAHARI fajtánkat a nagy termőképessége, kiváló szárszilárdsága és szinte egyedülálló sárgarozsda rezisztenciája hamar népszerűvé tette. Az is megmutatkozott, hogy gazdasági értékmérő tulajdonságainak összessége alapján jövedelemtermelő képessége is kiváló. A legnagyobb mennyiségben keresett minőséget biztosító malmi búza. Kísérleti eredményeink és a termelői tapasztalatok is visszaigazolták kiváló termés- és minőségstabilitását.

A minősített őszibúza fajták kísérletében mutatott kiváló terméseredményeivel az elmúlt két évben sokak figyelmét felhívta magára az ALTIGO őszi búzafajtánk. 2014-ben a második (8,90 t/ha), 2015-ben a harmadik (9,38 t/ha) legnagyobb termést produkálta. Üzemi körülmények között is bebizonyosodott, hogy agronómiai és minőségi tulajdonságainak összessége alapján versenyképes a köztermesztésben meghatározó korai érésű fajtákkal, termőképessége azokat jelentősen meghaladja.

Idén egy új fajtával gazdagodik a kínálatunk. Az EVINA kiváló kombinációja a nagy termőképességnek és a malmi minőségnek. A már ismert fajtáinkhoz képest magasabb malomipari minőségi kategóriát képvisel. Azoknak ajánljuk, akik a nagy termés mellett a kiváló minőséget is elvárják, és a termesztéstechnológiával támogatják a fajta képességeinek kibontakozását.

Úgy látjuk, hogy a termelési kockázatok csökkentése, a nagyobb hozam és haszon elérése a technológia intenzitásának növelésével, precizitásának fokozásával teremthető meg. Ennélfogva nem lehet kérdés, hogy ezt a magas genetikai értékű, ellenőrzött (fémzárolt) vetőmag használatára kell alapozni. A fajtáink iránt folyamatosan növekvő igények kielégítése érdekében megnöveltük azok vetőmag-előállító területét és szaporító partnereink számát. Ezzel kívánjuk biztosítani, hogy minden vásárlónk hozzá közeli helyen, gyorsan hozzájuthasson a kiválasztott fajtánk jó minőségű vetőmagjához.

Jól felkészült szakemberekből álló kereskedelmi csapatunk mindig kész a rendelkezésünkre álló információkkal és megoldásokkal segíteni Önöket. Keressenek bennünket, segítünk választani!