fbpx

Tökéletes megoldások szádor ellen: OR MASTER®

Írta: Szerkesztőség - 2016 február 16.

Az Euralis 2014-ben bemutatott egy programot – ami több technológia új ötvözetéből áll – azzal a céllal, hogy minél hatékonyabb védelmet adjon a napraforgó szádor veszélyes európai térhódítása ellen. Az OR MASTER® névvel fémjelzett program összefoglalja a szádor elleni védekezés leghatékonyabb formáit, a program logójával ellátott hibridekben egyaránt megtalálható a szádor elleni genetikai rezisztencia és/vagy a Clearfield gyomirtási technológia is.

 

 

Ez a ritka kombináció maximális védelmet ad a szádor fertőzés ellen a termesztés teljes időtartama alatt.

A szádor (Orobanche Cumana) igen komoly fenyegetést jelent az európai napraforgó termesztés számára, napjainkban a teljes felület több mint 60%-a fertőzött kisebb vagy nagyobb mértékben.

Az OR MASTER® program teljeskörű megoldást kínál a szádor fertőzés problémájára, a program egyes elemeit a termelői igények alapján körül-tekintően választották ki és alkottak belőlük egy egészet. Az esetek többségében a genetikai rezisztencia elég a szádor fertőzés kiküszöböléséhez. Előfordulhat viszont, hogy nagyon erős gyomnyomás vagy extrém szádor fertőzés jelenlétében a genetikai rezisztencia mellett posztemergens gyomirtó szer használatára is szükség van. Az OR MASTER® program lehetőséget kínál a felhasználóinak, hogy az adott szituációnak a legjobban megfelelő szádor elleni védekezési megoldást válasszák. A közös cél az, hogy hosszú távon biztosítsuk a fenntartható és nyereséges napraforgó termesztést Európa szerte.

OR MASTER® APP: EGYEDÜLÁLLÓ APPLIKÁCIÓ A SZÁDOR ELLENI VÉDEKEZÉSBEN.

 

 

2015 őszén az Euralis egy komoly lépést tett a szádor elleni védekezésben az OR MASTER® applikáció bemutatásával. Az alkalmazás, amely okostelefonon és webes felületen egyaránt használható, segítséget nyújt a termelőknek a megfelelő napraforgó hibrid kiválasztásában, annak érdekében, hogy minimalizálják a szádor fertőzés előfordulását.

A sokéves adatokat tartalmazó Euralis adatbázis segítségével ez az egyszerűen használható alkalmazás megbecsüli az adott terület szádor fertőzöttségét, és ajánlatot tesz a terület adottságainak leginkább megfelelő Euralis napraforgó hibrid használatára.

Az OR MASTER® applikáció használatával könnyen és gyorsan összehasonlíthatóak a különböző Euralis napraforgó hibridek, számos, egyénileg kiválasztható szempont alapján. A minél könnyebb és rugalmasabb használhatóság érdekében az applikáció internet elérés nélkül is használható.

Az említett funkciók mellett az applikáció lehetőséget ad a felhasználóinak, hogy jelentést küldjenek az Euralis-nak a területükön észlelt szádor fertőzésről, ez az információ bekerül a központi adatbázisba és hozzájárul ahhoz, hogy egyre pontosabb képek kapjunk a szádor fertőzés európai elterjedéséről.

Hogyan tölthető le az OR MASTER® ingyenes applikáció?

Az OR MASTER® alkalmazás letölthető a Google Play vagy App Store használatával.

www.euralis.hu