VOGEL-NOOT ProfiDrill mechanikus gabonavetőgép

A VOGEL-NOOT vetőgépcsalád 2013 elején egészült ki az új mechanikus magtovábbítású ProfiDrill típussal, amely munkagép leginkább a kis- és közepes gazdaságok részére ajánlható.

 

 

Az aszimmetrikus, duplatárcsás csoroszlyával szerelt gép elsősorban a hagyományos, magágykészítést igénylő technológiába illeszthető, de a 40 kg/csoroszlyaterhelés a gépet az enyhe szármaradvánnyal borított táblákon is alkalmassá teszi a munkavégzésre. Az új kialakítású csoroszlyák helyzete fokozatmentesen állítható, és lezáró görgőkkel is felszerelhetők.

A pontos magmennyiség állítására fokozatmentes hajtómű szolgál, amelyben a 3 hajtókar garancia az egyenletes forgásra. A gabona és a nagyobb magok, a piacon egyedülálló módon, cellás adagolón keresztül kerülnek a teleszkópos vetőcsőbe, amely így maximális pontosságot, szinte szemenkénti vetést garantál a felhasználónak. Fontos lehetőség, hogy a gépen a jobb és bal oldal vetőelemei szétkapcsolhatók, tehát a féloldali lezárásra is lehetőség van. A vetőelem háza, a súberrel és minden felfogatással együtt rozsdamentes acélból készült, amely egyedülállóan hosszú élettartamot kölcsönöz a ProfiDrill-nek.

A vetőgép elektronikáját a jól bevált DrillMat III. vezérli, amelynek segítségével hozzájutunk a hektárszámláló és a tartály szintjelző információihoz, illetve a művelősor elzárása is megvalósítható.

gabona magágy mezőgazdaság profidrill vetőgép vogel-noot