fbpx

Telephelyavató az Odisys-nél Kecskeméten

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 31.

Új környezetben – a régi lendülettel

Jelentős mérföldkőnek számító eseményhez érkezett a közelmúltban a kecskeméti székhelyű Odisys Bt., hiszen immár saját telephelyre költözve folytathatja tovább a tevékenységét. A sok érdeklődőt vonzó avatóünnepségre 2013. október 4-én került sor, amelyen Hernek Zoltán tulajdonos-ügyvezetőt arra kértük, ismertesse cégük eddigi életének legfontosabb állomásait.

 

 

– Éppen egy tucat esztendeje, azaz 2001-ben alapítottuk meg a vállalkozást, s azóta mind a tevékenységünk, mind a termékpalettánk jelentős átalakuláson ment keresztül – kezdte az összefoglalást az ügyvezető igazgató. – Eleinte a költséghatékonyságot nagymértékben javító, kiegészítő termékeket kínáltunk, majd a 2007. év volt az a legjelentősebb mérföldkő, ami elindította a valóban „önálló” életünket. A Kecskeméti Agroker német tulajdonosa 2006 végén közölte, hogy felszámolja a gépkereskedelmi üzletágat, így a következő esztendő számunkra a privatizációról szólt.

Nem kis feladatot jelentett a termékkör saját cégbe való átvitele, a finanszírozás alapjainak és a szükséges műszaki háttérnek a megteremtése, a dolgozói létszám megtartása, illetve továbbfoglalkoztatása. A portfóliónk végleges kialakulása után, 2008-tól kezdve dinamikus fejlődést tudtunk produkálni.

2011-ben tovább bővítettük a tevékenységi kört egy fuvarozó vállalkozással, így napjainkban már hat kamionunk rója Európa útjait. Idén a telephely-beruházással párhuzamosan ennek a teljes gépjárműflottáját is le tudtuk cserélni korszerű, EURO 6-os besorolású járművekre, amelyek lényegesen gazdaságosabban üzemeltethetők.

– Mi indokolta a telephelyváltást?

– Az előző telepünk bérlemény volt, amelyet nem vásárolhattunk meg. Szerencsére nem kellett azonban messzire költöznünk onnan, csak mintegy kétszáz méterre, ugyanis a közelben tudtunk egy megfelelő telephelyet venni, s azt a mi igényeink szerint alakítottuk át. Bár a területünk nagyjából akkora, mint amit korábban béreltünk – tizenegyezer négyzetméteres –, ugyanakkor lényegesen nagyobb lett a fedett tárolókapacitásunk, amely a duplájára nőtt.

– Melyek az új központ legfontosabb technikai paraméterei?

– A telephely két részből tevődik össze. A belső terület 5 600, a külső pedig 5 400 négyzetméter. A korábbi hely adottságaihoz képest most lényegesen kedvezőbb lett az elrendezés, így az anyagmozgatási időket lerövidíthetjük, pl. a szerviz-műhelycsarnok közelsége gyorsabb és hatékonyabb logisztikai tevékenységet tesz lehetővé.

A főépület a csarnokkal együtt 700 négyzetméter, a tároló rész, illetve a műhelycsarnok 360 négyzetméteres, és van még egy külső, fedett tároló, egy szín, amely 140 négyzetméter. Az a műhely, ahol a kisebb festési, javítási munkákat tudjuk elvégezni, 60 négyzetméteres, tehát így összességében a lefedett területünk kb. 1 500 négyzetméternyire nőtt, a korábbi 700 helyett.

– Hány dolgozójuk van jelenleg?

– A gépforgalmazásban huszonkét, a fuvarozásban hat alkalmazott tevékenykedik, kettő pedig a külföldi leányvállalatoknál végzi a munkát. Mindenki rengeteget dolgozott azért, hogy elérkezzen ez a pillanat, amikor már nagyrészt olyan a cég megjelenése, mint amilyennek megálmodtam.

Itt minden a saját kezünk munkája, büszke is vagyok erre a csapatra! Szeretnénk ugyanezzel a lendülettel haladni tovább!