fbpx

Pantera 4502: igényes megjelenés

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 28.

Az, hogy egy mezőgazdasági gép nem csak a nagyfokú teljesítményével hanem a jól sikerült külső megjelenésével is ki tud tűnni, bizonyítja az Amazone Pantera 4502 típusú önjáró növényvédő munkagépe. Ennek köszönhetően nyerte el a 2013-as Agritechnica kiállításon az újonnan bemutatott munkagép az iF product design kitűntetést, és ezzel az iF címke győztesei közé került. Az iF product design jelöléssel már több mint hat évtizede tűntetik ki a kitűnő design-teljesítményt.

 

Az iF dizájn kitüntetéssel a kimagasló dizájn-teljesítményt ismerik el.

 

A magas rangú kitüntetés az Amazone dizájnerek és az ErgoForm Design iroda munkáját igazolja. Nekik sikerült erőteljes és dinamikus, és egyben egyértelműen szerkesztett formákat kifejleszteni annak érdekében, hogy a munkagép a teljesítőképességét és nagy haladási tempóját külső megjelenésével is erősítse. A fülékből biztosított optimális panoráma-kilátás valamint a funkcionális feltöltési- és hozzáférési koncepcióval is nyert a Pantera, mivel a dizájn értékelése során a felhasználó- és szerviz-tulajdonságokat is nagyon pozitívra ítélték.

A forma és megjelenés kombinációjával a „transportation design/special vehicles” kategóriába benevezett Pantera 4502 meggyőzte és kivívta az iF zsűri tetszését, mely a világ számos szakembereiből és dizájn-tervezőiből állt. A zsűri értékelési feltételei között a formai minőség mellett szerepelt többek között a feldolgozás és anyagkiválasztás, az innováció mértéke és a környezeti összeegyeztethetőség, a funkcionalitás és az ergonómia, valamint a rendeltetés vizuális megjelenítése és a biztonság.