Elismerésben részesült az RMH Hódmezővásárhelyen

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 22.

Kiosztották az idei Magyar Állattenyésztésért, és a Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíjat.

A termékdíjak kiosztására hagyományosan az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok előtt kerül sor. Az ünnepséget az idei évben április 9-én rendezték Hódmezővásárhelyen.

A díjat neves szakemberekből álló a szakmai zsűri ítélte oda, amelynek tagjai Prof. Dr. Birkás Márta (zsűrielnök, növénytermesztési ágazat), Fekete Balázs a Hód-Mezőgazda Zrt. állattenyésztési és kiállítási igazgatója, Dr. Wagenhoffer Zsombor a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója (az állattenyésztési ágazat zsűrielnöke), és Antal Gábor a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója voltak.

Az izraeli gyártó által készített RMH önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsikat nagyobb, 300-500, vagy afeletti állatlétszám etetésére tervezték, Deutz motor hajtja őket, és legnagyobb előnyük, hogy használatukkal csökkenthető a takarmány összetevőinek vesztesége. A piacon az egyik legnagyobb marási/betöltési teljesítményű silómaróval szereltek, amely a speciális késelhelyezésnek köszönhetően nem roncsolja a takarmány rostszerkezetét sem.

A díjazott gép megtekinthető az április 26. és 28. között tartott hódmezővásárhelyi XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, ahol az Axiál Kft. is kiállít.