fbpx

A Dow AgroSciences kalászostechnológiája 2013

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 06.

A kalászosok gyomirtásának minden szegmensében olyan, ún. prémium megoldást kínálunk a felhasználóknak, amelyek minden „gyomhelyzetben” a lehető legjobb hatékonyságot és hatásbiztonságot nyújtják. Ezek a következők:

Erősebb és gyorsabb a gabonamezők győztese

A Mustang™ Forte 1,0 l/ha dózisban a Dow AgroSciences legszélesebb hatásspektrumú készítménye a kétszikű gyomok ellen. A standard gyomirtóknál gyorsabb, hatékonysága pedig erősebb és biztosabb. Már az első héten látványos hatást tapasztalhatunk olyan nehezen irtható gyomok ellen is, mint a mezei acat, ragadós galaj, herbicidtoleráns napraforgó-árvakelés, szarkalábfélék és a parlagfű. A készítményben lévő 3 különböző hatásmódú hatóanyag háromszoros hatékonyságú:

  • már állományban biztos és gyors hatású,
  • a tarlón élesen elválik a Mustang Forte-kezelés más szerekétől,
  • a következő évben az utónövényben is jelentősen csökken a gyomnyomás. Ez különösen igaz a mezei acattal erősen fertőzött területen (lásd fotó).

Mivel a készítmény nem tartalmaz szulfonil-ureát, ezért a kezelést követően többek között káposztarepce és napraforgó biztonsággal vethető. A gabonafélék kétnóduszos állapotáig kijuttatható. A legfontosabb gomba- és rovarölő szerekkel, műtrágyával illetve szárszilárdítóval keverhető. Minden gabonafélében (sörárpában is) felhasználható.

Szulfonil-karbamidok helyett

Egyszerű hormonok és szulfonil-karbamidok helyett, általános kétszikű gyomfertőzés esetén minden gabonában (sörárpában is) használható a Taltos™ WG (33 g/ha), Polyglycol (0,5 l/ha) adalékanyaggal együtt. Kiváló hatékonysággal irtja a legtöbb széles levelű gyomot, köztük a legveszélyesebb ebszikfüvet, ragadós galajt és mezei acatot. 2,4 D-mentes termék, amely a gabona kétnóduszos (BBCH 32) állapotáig kijuttatható, és keverhető a legfontosabb gombaölő- és rovarölő szerekkel, műtrágyával, illetve szárszilárdítóval. A Taltos után többek között őszi káposztarepce és napraforgó vethető.

 

Az acat gyökere ellen is hatékony készítményekkel (pl. Mustang Forte) végzett kezelés után a gyomnövény rizómája elfeketedik, elpusztul

 

Fedezze fel a gyomirtás új világát!

Fejlett gabonában túlfejlett kétszikű gyomok ellen is hatékony a Colombus™ EC. 1,0-1,5 l/ha dózisban képes a legfejlettebb mezei acattal, ragadós galajjal vagy az ebszikfűvel, sőt a később kelő apró szulákkal is elbánni. Mivel a készítményben lévő mindhárom hatóanyag szelektív a kultúrnövényre, ezért a zászlóslevél megjelenéséig használható. Nem csak az adott kultúrában szelektív, de a betakarítást követően bármilyen utónövény biztonsággal vethető vagy ültethető. Keverhető bármilyen gombaölő vagy rovarölő szerrel, műtrágyával és levéltrágyával, illetve szárszilárdítóval.

Zseniális egy- és kétszikűirtó a búzában

Egy- és kétszikű gyomokkal fertőzött területen, különösen nagy széltippan, vadzab vagy rozsnokfajok, illetve erős kétszikűfertőzés esetén a Genius™ WG (200 g/ha)+Polyglycol (0,5 l/ha) kombinációt javasoljuk búzában, rozsban és tritikáléban. Kiválóan irtja a fejlett gyomokat is, ugyanakkor a mezei acat gyökerébe felszívódva annak pusztulását idézi elő, és újrahajtását csökkenti. A szulfonil-karbamidok számára problémát jelentő árvácska és veronikaféléket is elpusztítja. A kultúrnövény kétnóduszos állapotáig kijuttatható.

®™ a Dow Chemical Company vagy
a Dow leányvállalatának márkaneve