fbpx

MezőHír – 2011-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2011 január 09.

 

 

Kedves Olvasó!

Fontos év kezdődik általában Magyarország, de a mezőgazdasági vertikumban dolgozó termelők, vállalkozások számára is. Ha mindezt az ország egésze tekintetében nézzük, akkor az éppen kezdődő európai uniós soros elnökség felelőssége és lehetősége kerül most mérlegre, kár, hogy néhány nagy horderejű hazai döntés kapcsán a nyitány nem nevezhető felhőtlennek. Emellett idén kiderül az is, hogy a kormányzat gazdaságpolitikája mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket, mennyire lesz működőképes, hiteles. Az elmúlt év után, azt hiszem, ez döntő jelentőségű kérdés lesz.

Ha a szűkebb, a mezőgazdaságra váró lehetőségeket vesszük számba, akkor mindenképpen kijelenthetjük: a sok szempontból katasztrofális 2010-es év után jó lenne egy sokkal kiegyensúlyozottabb, elemi csapásoktól mentes, de a kedvező felvásárlási árakat megőrző esztendőt végigdolgozni — a jelenlegi belvízhelyzet kapcsán azonban némi félelem e tekintetben is vegyül az érintett termelők érzéseibe.

Ha pedig a saját — a 15. évfolyamába lépő MezőHírhez kapcsolódó — eseményeket nézzük, úgy az is elmondható, hogy az elmúlt évek eredményei, sikerei további színvonalas munkára, az agrárvertikum szereplőinek széleskörű, érdekes és színes tájékoztatására köteleznek bennünket. Ezt nemcsak a megszokott módon tesszük, hanem hamarosan megújuló honlapunkkal is igyekszünk az olvasóink igényeit kielégíteni. Emellett, mivel elkezdődik a rendezvényszezon, két gépkiállítás ad lehetőséget a termelőkkel való személyes találkozásra. A MezőHír mellett GEPmax című lapunkkal is részt veszünk január 26-29. között az Agro+MashExpo szakkiállításon, ahol a G pavilon 401/B standján várjuk megtisztelő látogatásukat! Emellett a február 8-10. között Etyeken megrendezésre kerülő AgrárGépShow-n is ott leszünk, s mindkét helyszínen megvásárolhatják Csúcstechnika 2010/11 című dvd-nket, Több mint kutya c. könyvünket is, valamint mindkét lap kedvezményes előfizetési akcióival várjuk az érdeklődőket!

Minden Kedves Olvasónak sikeres, boldog új évet kívánok — a magam és egész csapatunk nevében!

Üdvözlettel:

Fodor Mihály főszerkesztő