fbpx

Axiál Szakmai Napok Baján

Írta: Szerkesztőség - 2010 április 10.

Az idei év Axiál Szakmai Napok rendezvénye március 18-án nyitotta meg kapuit a cég központi telephelyén, Baján. A rendezvény három napja alatt 12000 látogató tekintette meg Dél-Magyarország legnagyobb, 80 ezer m2 kiállítótéren megrendezett, mezőgazdasághoz és építőiparhoz kapcsolódó gépészeti szakkiállítását.

 

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes megnyitón dr. Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, valamint Baja város polgármestere, dr. Révfy Zoltán is tiszteletét tette. Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Pintér Zsolt ügyvezető igazgató sajtótájékoztató keretében ismertette a cég elmúlt évének eredményeit és a következő időszakhoz kapcsolódó várakozásokat.

Az értékelések után az Axiál – alapításától számított – 20 000-ik eladott gépének átadása következett. A Hyundai R140W-7A/2PC tulajdonosa, az Emel Kft. külön kis ünnepség keretében kapta meg a gép kulcsait, valamint az ajándékokat. A kerek sorszám kapcsán a szervezők az ezt megelőző és a következő gép vevőit is megjutalmazták, így a 19 999. eladott gép – egy Manitou MLT 940 rakodó – tulajdonosa, a Kocsolai Mg. Szövetkezet és a 20 001. gép – CLAAS Rollant 350 R – megvásárlója, a Dráva-Frucht Kft., Halász István is ünnepélyes külsőségek között vehette át gépét.

Színes programok

A belépő vendégeket már a nyitás pillanatától kezdve olyan állandó programok fogadták, mint a CLAAS ruházati, játék- és makett-shop; ruházati bemutatók; Bruder játékvásár, csillagtúra gyerekeknek különböző játékos feladatokkal, kiskert- és parkápolás gépesítési bemutató, rallyautó és motorcsónak kiállítás, GPS-es flottakövetési bemutató és tanácsadás.

A szervizüzletág az oktatóteremben mutatkozott be, ahol képekkel illusztrált hasznos tanácsokat böngészhettek végig a betérők; a traktorszimulátorral pedig nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is jól szórakoztak. Igen nagy népszerűségnek örvendett a csillagtúra egyik állomásaként az elektromos targoncaverseny játék.

Az AXIÁL Kft. partneri körében is egyre fontosabb szerep jut az átalánydíjas szerződéseknek. A növekvő szerződéskötési kedv az érdeklődők nagy számából is látszott.

A szervizműhelyt is be lehetett járni, végig lehetett nézni a nullrevízi-ós folyamatokat; a vonalbafúró gyakorlati bemutatását; mobilfékpadi diagnosztikát, a speciális gépösszeszerelés, illetve a motorfelújítás és motorfékpadi mérés folyamatait.

Ha valaki elfáradt az építőgép- és gépbemutatók, a Loctite gyakorlati ra gasztástechnikai bemutató, a Kränzle magasnyomású forró- és hidegvizes mosó bemutatója és a különböző szakmai előadások megtekintése során, az a telephely hátsó részén kialakított gasztroudvar étel- és italkülönlegességeinek végigkóstolása közben pihenhette ki a fáradalmait. A közelben, a kiállítói sátorban kaptak helyet a meghívott társkiállítók, akik többnyire kóstolóval egybekötött termékbemutatókkal várták a látogatókat.

Újra gépshow

Idén is fergeteges sikert aratott a naponta három alkalommal sorra kerülő Gépshow, amelyen Beleznai Endre, Komonyi Zsuzsi, Kovács Kati és zenekara, brazil táncosok, artistacsoportok, breaktáncosok mutatták be humoros és sokszor lélegzetelállító produkcióikat – s persze közben a nézők megismerhették az Axiál Kft. által forgalmazott legfontosabb gépeket.

A rendezvény második napján, a Gépshow műsora előtt Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos és Torma Tamás, a szervizüzletág igazgatója három partnernek – Nagykun 2000 Mg. Zrt., Kisújszállás, Csele-Delta Kft, Görcsönydoboka, Béke Agrár szövetkezet, Hajdúböszörmény – adta át az AXIÁL Kft. Kiváló Átalánydíjas Partner elismerést.

Ismeretterjesztő előadások

A rendezvény ideje alatt meghívott szakemberek előadásait lehetett meghallgatni: Dr. Popp József, az Agrárgazdasági Kutató Intézet kandidátusa a főbb mezőgazdasági termények és termékek jövőbeni piaci lehetőségeit ismertette. Michael Horsch, a Horsch GmbH cégvezetője és tulajdonosa a kukoricatermesztés új útjairól, míg Simon Revell, a Simba marketingigazgatója a támogatás nélküli időszakban történő gazdálkodásról, a költséghatékony megoldásokról ismertette aktuális gondolatait, majd végül Pierre-Arnaud Noiret, a Berthoud regionális képviselője Mitől egyediek a Berthoud permetezők? címmel tartott érdekes előadást.

FM