Fajtákról, minőségről, intenzitásról – Kalászosbemutató Szegeden
Június 2-án, több mint háromszáz érdeklődő részvételével kezdődött a hagyományos búzatanácskozás és bemutató Szegeden.
Június 2-án, több mint háromszáz érdeklődő részvételével kezdődött a hagyományos búzatanácskozás és bemutató Szegeden.
Minden évben így kezdődik a szezon a kereskedők, felvásárlók és a termelők között, de az idei esztendő megelőző elemzései sem kecsegtettek jó árakkal.
A globális éghajlatváltozás szántóföldi kultúrákra gyakorolt hatása évről évre növekszik.
A termelői igényekhez illeszkedő, körültekintő nemesítői munka és az egyedülállóan széles genetikai bázison alapuló, regionálisan elhelyezett adaptációs kísérletek.
A kalászosok termesztése i. e. 10 000 körül kezdődött; a növény nemesítése végigkísérte az emberiség történelmét, egészen napjainkig.
A lázadás korszaka, a saját egzisztencia megteremtése iránti vágy, a saját lábon állás igénye minden fiatal életében eljön egyszer.
Találkozhatunk időnként olyan kérdésekkel, amelyekre nehéz a választ megtalálni, főként akkor, ha még magunknak sem tettük fel ezeket.
Hazánkban ismét nagyobb figyelem fordul a szója termesztése felé.
2014-ben az elmúlt 10 év legjobb terméseredménye született őszi káposztarepcéből Magyarországon.
A Magyar Kukorica Klub 2015 júliusában hat helyszínen végzett terméstanúsítást a SAATEN-UNION Hungária Kft. megbízásából.