Elismert hazai fejlesztés

Idén az AGROmashEXPO kiállításon már hetedik alkalommal ítélték oda a legjobb hazai új fejlesztésért a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a mezőgazdasági szaklapokat kiadó Magyar Mezőgazdaság Kft. által alapított innovációs díjat.

Hattagú szakmai zsűri helyszíni döntése alapján Az év magyar mezőgépe 2019 elismerést a szombathelyi BPW-Hungária Kft. újdonsága, a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtású futómű érdemelte ki, az FF Agro Hungary Kft. Nonius traktoros homlokrakodó-családja és a Farmgép Kft. Kertitox Bora vontatott ültetvénypermetező gépe előtt.

A győztes termék egy korszerűen kialakított járószerkezeti főegység, amely különösen a nagy össztömegű mezőgazdasági pótkocsik, szervestrágyaszórók, hígtrágya-kijuttatók és tartálykocsik futóműveként a nehéz körülmények közötti haladást, illetve munkavégzést teszi könnyebbé. A Magyarországon kifejlesztett és gyártott, globális forgalmazású új híd magyar szakemberek munkáját dicséri.

A díszoklevelet és az ezzel járó nívós díjat az Új trendek és innovációk a talajművelés gépesítésében című mezőgép-konferencián ünnepélyes keretek között vette át Csánk Péter, a gyártó cég értékesítés vezetője dr. Kerényi Györgytől, a GTE Mezőgépipari Szakosztály elnökétől és Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság Kft. marketingvezetőjétől.

A zsűri elnöke, dr. Jóri J. István műegyetemi professzor értékelésében megemlítette, hogy a kiállításon felkeresett több mint 30 hazai mezőgépgyártó kevesebb újdonsággal jelent meg, de többen jelezték, hogy komoly fejlesztéseken dolgoznak, és új termékeiket a jövő évi seregszemlére hozzák magukkal.

Ezeket olvasta már?

Először tudjuk meg, hogy mit nem tudunk – induljon végre az adatalapú gabonatermesztés!
Előnyök és korlátok: mit tudnak és tudhatnának a drónok?
„EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” – megoldások munkaerőhiányra
A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága a hatékonyabb munkaerőpiaci pozíció elérését segítő konferenciát rendez 2019. november 26-án, Budaörsön.
Legyen (táp)elemében a talajod!
A 2019-es Talajegészség Konferenciát 2 nap farmlátogatás és egy egész napos mesterkurzus egészíti ki.