fbpx

A DLG Agri Influencer Award 2024 jelöléseit mostantól lehet benyújtani

Írta: Fodor Mihály - 2024 június 12.

  A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) meghívja a közösségi médiában aktív gazdákat, hogy pályázzanak a „DLG Agri Influencer Award 2024” díjra. A díjjal azokat a közösségi médiában működő informatív mezőgazdasági csatornákat és profilokat ismerik el, amelyek magas színvonalú tartalmat nyújtanak és minél szélesebb közönséget érnek el. A 2022 óta évente átadásra kerülő DLG közösségi média díj arra szolgál, hogy a figyelemre méltó mezőgazdasági influencereket kiemelje a nagyközönség számára.  

A DLG Agri Influencer Award hat kategóriát foglal magában, ebből hármat a német nyelvű, hármat pedig a nemzetközi csatornák számára:
 
1. DLG Legjobb Nemzetközi Agri YouTuber Olyan mezőgazdasági termelők és mezőgazdasági üzemek számára meghirdetett díj, amelyek a mezőgazdaságban tevékenykednek, és mezőgazdasági és mezőgazdasági technológiai tartalmakat tartalmazó YouTube-csatornát működtetnek bármely (nem német) nyelven. Legalább 1000 követő szükséges.


2. DLG Legjobb német nyelvű Agri YouTuber Olyan mezőgazdasági termelők vagy mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozások számára, akik német nyelvű mezőgazdasági tartalmú YouTube-csatornát üzemeltetnek, és legalább 1000 követővel rendelkeznek.  


3. DLG Legjobb Nemzetközi Mezőgazdasági Instagramozó/ Facebookozó Olyan mezőgazdasági termelők és mezőgazdasági üzemek számára nyitott, akik a mezőgazdaságban tevékenykednek, és nem német nyelvű, mezőgazdasági és mezőgazdasági technológiai tartalmakat tartalmazó Instagram- vagy Facebook-csatornát üzemeltetnek. Legalább 1000 követő szükséges.

4. DLG Legjobb Mezőgazdasági Instagramozó/ Facebookozó, német nyelven A mezőgazdaság területén tevékenykedő, német nyelvű Instagram- vagy Facebook-csatornát működtető, mezőgazdasági és mezőgazdasági technológiai tartalmakat szolgáltató gazdák és gazdaságok számára nyitott. Legalább 1000 követő szükséges.

5. DLG Legjobb Nemzetközi Agri TikToker, A mezőgazdaságban tevékenykedő, mezőgazdasági és agrártechnológiai tartalmú TikTok-csatornát működtető, nem német nyelven működő gazdálkodók és gazdaságok számára meghirdetett díj. Legalább 1000 követő szükséges.   6. DLG Legjobb Agri TikToker, német nyelven Minden olyan mezőgazdasági termelő vagy mezőgazdasági üzem számára nyitott, amely aktívan foglalkozik a mezőgazdasággal és olyan német nyelvű TikTok-csatornát üzemeltet, amely mezőgazdasági és agrártechnológiai tartalmakat szolgáltat. Minimum 1000 követőre van szükség.
 
Mezőgazdasági tartalmak megjelentetése A díjakat mindhárom kategóriában – Youtube, Instagram/Facebook, TikTok – olyan közösségi médiaprofil vagy csatorna kapja, amely különösképpen elkötelezett a mezőgazdasággal kapcsolatos public relations munka iránt. A zsűri azonban kivételes esetekben olyan közösségi médiaprofilokat is díjazhat, amelyek ugyan nem mezőgazdasági termelők, azonban mezőgazdasági, illetve mezőgazdasággal kapcsolatos tartalmakat publikálnak.
Kritériumok: a témaválasztástól és a kreativitástól kezdve az interakcióig A pályázatokat egy sor kiválasztási szempont alapján fogják elbírálni: – Elérés- A tartalom minősége- A megjelenés kreativitása- Témaválasztás- A témák kivitelezése szövegesen és képekben- A mezőgazdaság sokoldalú természetének kiemelése- A tartalmi egyensúly- Interakció a közösséggel   Ehhez a DLG független, nemzetközi zsűrit nevezett ki, amely elismert média- és kommunikációs szakértőkből áll. A pályázat benyújtásának határideje 2024. szeptember 1. A díjátadó ünnepségre 2024. november 14-én kerül sor az EuroTier, az állattenyésztés vezető kiállításán kerül sor, a Young Farmers Party keretében Hannoverben.