fbpx

Hogyan borozzunk? BorÉRT Borturisztikai Konferencia 2024

Írta: Czékus Mihály - 2023 december 25.

A 2024. január 25-én kerül megrendezésre a BorÉRT Borturisztikai Konferencia és BorTÚRA. Az esemény kiemelkedő rendezvénynek számít a hazai borász érában. A piac szereplői az idei évhez hasonlóan 2024-ben is számos kihívással találják majd szembe magukat. A fogyasztói szokások markáns változásai mellett megoldandó feladattá vált a környezettudatosság és a hulladékcsökkentés kérdése. A 2023–2027-es pénzügyi időszakban új európai uniós források nyíltak meg, és megkezdte működését a Magyar Bormarketing Ügynökség is. A konferencia célja, hogy az év elején a résztvevők, közösen vázoljanak fel egy biztató jövőképet a magyar bor és borászok számára. A konferencia egyik központi kérdése a borturizmus lesz. Mivel ennek fejlesztése nagymértékben képes lenne támogatni a magyar borágazatot.

szőlészet, borászat, bortermelés, ültetvény
A konferencia kísérő rendezvénye a BorTúra.

A konferencia témái között ezért kiemelt figyelmet kapnak a 2024-ben megnyíló támogatási lehetőségek, amelyekről Dr. Feldmann Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára ad majd átfogó képet. A 2024-es rendezvényen is nagy sikerre számíthat a „Borban a közösség – kerekasztal a jógyakorlatokról” címet viselő fórum. Ahol számos borvidék képviselői számolnak be tapasztalataikról, terveikről, marketingeszközeikről. A konferencián történő részvétel díjmentes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött.

A konferencia kísérő rendezvénye a BorTúra. Amelynek keretében a résztvevők kötetlenül ismerkedhessenek a kiállító borászatokkal, élelmiszergyártókkal, borturisztikai szervezetekkel. Ezen a rendezvényen a koccintás mellett új szakmai kapcsolatok kialakítására is lehetőség nyílik, amelyhez a társszervező Magyar Mezőgazdasági Múzeum épülete kiváló helyszínt biztosít. Az eseményen a határon túli borászatok is bemutatkozási lehetőséghez jutnak.