fbpx

Vonzó előadók és témák a januári Talajélet konferencián

Írta: Gönczi Krisztina - 2023 december 14.

A Talajmegújító Gazdák Egyesülete 2024. január 10-11-én rendezi VII. Talajélet Konferenciáját és Szakkiállítását Jakabszálláson, melyre idén már 800 látogatót várnak.

talajszelvény
A megváltozott körülmények új megközelítést követelnek (fotó: Horizont Média)

A konferencia fő témája a gazdálkodók és gazdaságok túlélési lehetőségeinek áttekintése, elsősorban a redukált talajművelés és a talajélet javítása által. Az előadók egyrészt neves, hazai és külföldi szakemberek, másrészt kutatók, de még a közösségi médiából ismert személyiségek is jelen lesznek egy előadással. A két napban két színpadon több, mint 30 prezentációt hallgathatnak meg a látogatók.

Az előadások mellett a regeneratív gazdálkodásban használható gépek is kiállításra kerülnek mintegy 1000 négyzetméteren, illetve a regeneratív gazdálkodáshoz kapcsolódó cégek is kiállítanak. Ezenkívül mindkét nap látványos bemutatókkal is készülnek a szervezők. Például megtekinthető lesz a nagy népszerűségnek örvendő esőszimulátor, de talajvizsgálatot is végeznek élőben. A regeneratív gazdálkodás végtermékeiből pedig kóstoltatás színesíti a palettát.

A szervezők a programot azoknak a változásra hajlandó, a téma iránt érdeklődő gazdáknak ajánlják, akik már ezen az úton haladnak, de tovább szeretnének fejlődni, illetve tapasztalatokat akarnak cserélni kollégáikkal.

A részletes programleírás a www.tmg.hu/reag oldalon található, és itt lehet jelentkezni a rendezvényre is.