fbpx

Kisebb környezeti lábnyom, azonos hatékonyság

Írta: MezőHír-2022/07 - 2022 július 08. -Hirdetés

Az innovatív gyomirtó segít felére csökkenteni a hektáronkénti hatóanyag-mennyiséget, miközben megőrzi a termék hatékonyságát – az új technológia a CIECH cég válasza a Green Deal megvalósításával kapcsolatos kihívásokra.

Tarló
A gabonafélék betakarítása után, a tarlón is kiválóan alkalmazható a termék

Ma már a gyomok elleni védekezés életciklusuk minden szakaszában lehetséges

A HALVETIC®, az innovatív gyomirtó szer segít a gazdálkodóknak a hektáronként felhasznált hatóanyag-mennyiség csökkentésében, miközben egyenletes hatékonyságos garantál. A készítmény 2022 júliusától válik elérhetővé a magyar piacon – jelentette be a CIECH Sarzyna cég.

A HALVETIC® egy olyan BGT® („Better Glyphosate Technology”) alapú gyomirtó szer, amely a termék hatékonyságának megőrzése mellett, valamint a növényvédő szerek környezetre gyakorolt hatásának redukálásával lehetővé teszi az alkalmazott glifozát hektáronkénti mennyiségének jelentős, akár 50%-os csökkentését. A BGT® az adjuváns összetevők és egyéb adalékanyagok rendszerének innovatív kombinációja, amely egyetlen termékben biztosítja a glifozát hatóanyag teljes funkcionalitását. A kulcsfontosságú összetevők egyedülálló kombinációja megkönnyíti a permetoldat elkészítését, és hozzájárul a növény felületén visszatartott oldat mennyiségének növeléséhez, kedvező feltételeket teremtve ahhoz, hogy a hatóanyag behatoljon a növénybe, és eljusson a kívánt hatóhelyre. Éppen ezért lehet a glifozát hektáronkénti mennyiségét jelentősen, akár felére csökkenteni a versenytárs termékekhez képest, anélkül, hogy a preparátum bizonyított hatékonysága csökkenne.

A HALVETIC® alkalmazásának előnyei:

• felére csökkenti a hektáronkénti hatóanyag-mennyiséget;

• biztosítja az elvárt hatékonyságot;

• komplex termék, nem igényli további adalékanyagok használatát;

• támogatja az európai Green Deal céljainak elérését;

• felhasználási területe széles;

• nem szelektív, egy- és kétszikű egynyári és évelő gyomok ellen egyaránt bevethető;

• kedvezőtlen körülmények (például kemény víz) között is jól alkalmazható.

HALVETIC banner

Hogyan kell alkalmazni a HALVETIC®-et?

Ez egy olyan koncentrátumként forgalomba hozott, nem szelektív gyomirtó szer, amelynek közvetlenül a levelekre juttatott vizes oldata (lombpermetezés) az egy- és kétszikű egynyári és évelő gyomok nagyon széles spektrumát hivatott leküzdeni. Azoknak a gazdálkodóknak készült, akik megkövetelik a termék megfelelő hatékonyságát és megbízhatóságát, miközben fokozottan ügyelnek a környezetre. Kifogástalan hatású termék – még kedvezőtlen körülmények között és kemény víz használata esetén is változatlanul effektív. A termék számos gyomnövény ellen hatékony, a gabonafélék és az őszi repce betakarítása után, valamint a tarlón és a kukorica kikelése előtti gyomirtására, valamint gyümölcsösökben és nem mezőgazdasági területeken is egyaránt használható.

Hogyan működik a HALVETIC®?

A termék glifozáttartalma gátolja a növények számára létfontosságú EPSPS enzim aktivitását, amely a sikiminsav metabolikus útvonalának kulcsenzimje, mivel részt vesz az aromás aminosavak (fenilalanin, tirozin és triptofán) bioszintézisében. Az egész növényben elterjed, eléri és elsorvasztja a gyökereket és a hajtásokat. A herbicid hatásának első tünetei, vagyis a növény sárgulása és hervadása a beavatkozás után 7–10 nappal jelentkezik. A növény 3 hét elteltével teljesen elpusztul. Az erős napfény, a magas páratartalom vagy hőmérséklet olyan tényezők, amelyek általában felgyorsítják a növény növekedését, de ebben az esetben fokozzák a szer hatását.

A szabadalmaztatott BGT®-technológia megfelelő működését Európában és világszerte, különböző talaj- és éghajlati viszonyok között sikeresen végrehajtott tesztek eredményei bizonyítják.

Magyarországon a terméket forgalmazza:

CIECH Sarzyna S.A.
ul. Chemików 137-310 Nowa Sarzyna
www.halvetic.com