fbpx

Szuperbankká olvad a vidék kedvence

Írta: Szerkesztőség - 2021 november 21.

A fúziós folyamatban résztvevő bankok tulajdonosa a Magyar Bankholding Zrt. A három bank egyesítésére vonatkozó, márciusban elfogadott ötéves stratégia alapján a teljes működési fúzió jövőre indul és 2023-ra valósul meg.

 

szántás
A mezőgazdaság nagy hitelfelvevőnek minősül (fotó: Horizont Média

 

Teljes egyesülés

2022. március 31-ével megvalósul a hármas bankfúzió első jelentős lépése: a Budapest Bank és az MKB Bank egyesítése. A fúzió során az MKB Bankba olvad be a Budapest Bank. Az egyesült bank átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven folytatja működését. A Takarék Csoport 2023 második negyedévében csatlakozik a fúzióhoz. Az új szuperbank Agrár és Élelmiszeripari Divíziójának ügyvezető igazgatója a Takarékbank szakembere, Hollósi Dávid lett. Az egyesülés nem jelent változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében. A három tagbank integrációja – elsősorban annak komplexitása és mérete miatt – nem csak Magyarországon, de a régió és a kontinens pénzügyi piacán is egyedülállónak számít.

 

A bankcsoport erősségei:

  • A bankcsoport jelenleg is Magyarország második legnagyobb piaci szereplője mérlegfőösszeg alapján.
  • A legnagyobb fiók- és ATM-hálózattal rendelkezik.
  • Az agrárágazatot kiszolgáló üzletága elsőszámú a piacon.
  • Piacvezető a vállalati szegmensben, azon belül is a nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos mikro-, kis- és középvállalati szektor hitelezésében, valamint a lízing piacon.
  • A csoport erős pozícióval rendelkezik a privátbanki szektorban is.

 

Forrás: novekedes.hu.

Ez is érdekelheti a témában: Vége az NHP-nek, jön a még olcsóbb hitel.