fbpx

Búza az árokparton, megcsúszott a traktor

Írta: Barna Ferenc - 2021 július 24.

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csúszott árokba egy mezőgazdasági szerelvény a Kunfehértóra vezető úton, Bács-Kiskun Megyében. A traktor egy búzával megrakott pótkocsit vontatott, amelynek a kereke a felázott padkán megsüllyedt, az egész szerelvény vészesen megdőlt.

 

traktorbaleset
A felázott padkán megcsúszott és megsüllyedt a traktor
(Fotó: HALASMÉDIA)

 

Az 5412 számú úton a műszaki mentés ideje alatt dugó alakult ki

A vontató egyik hátsó kereke a levegőbe emelkedett, a mezőgazdasági terménnyel teli pótkocsi alatt megsüllyedt a felázott útpadka. Az erőgép nem borult fel, a műszaki mentésben a halasi tűzoltók vettek részt. A katasztrófavédelem munkáját egy Bobcat rakodó, valamint egy másik traktor segítette.

A szakszerű irányításnak köszönhetően, komolyabb kár nélkül, a fent említett gépek kihúzták az árokból a balesetezett szerelvényt, személyi sérülés nem történt.

 

traktorbaleset
Sok a mezőgazdasági munkagép az utakon
(Fotó: HALASMÉDIA)

 

A nyári betakarítások ideje alatt sok a munkagép az utakon

Az aratás zajlik, de nem nagyon lesz szünet, a mezőgazdasági területen folyamatosan lesz munka késő őszig. Ez idő alatt fokozott figyelmet követel a közlekedés résztvevőitől a betakarítógépek, mezőgazdasági szerelvények megközelítése, előzése.

Sajnos, az utóbbi időkben sok baleset volt az utakon és a földeken, melyekben érintettek az agráriumban dolgozók, valamint a munkagépek.

 

Forrás: HALASMÉDIA