fbpx

Amalgerol® Starter – az erős kezdés

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 március 08.

A növények optimális fejlődésének, megfelelő kondíciójának, ellenálló képességének alapfeltétele a harmonikus tápláltsági állapot.

Sokszor halljuk szakemberek körében a „kinőtt a foga alól” megállapítást, amikor a fiatal növényállományt – a gyors és egyöntetű fejlődésének köszönhetően – már nem tudnak a kártevők számottevően károsítani. Egy vontatott, egyenetlen kelésű növényállományban nemcsak a kártevők, hanem az ebben az időszakban fellépő aszályos periódus vagy hirtelen kialakult belvíz is nagyobb kárt okoz, mint egy gyorsan és egyöntetűen fejlődő kultúrában.

 

Amalgerol

Az Amalgerol Starter hatása kukoricában

 

A vetéssel egy menetben a maghoz szórt mikrogranulált startertrágya a növények egyedfejlődésének legkritikusabb szakaszában, csírázáskor biztosítja a fiatalkori fejlődéshez legszükségesebb tápelemeket. A startertrágyázás elsődleges célja a gyors kelés és az erőteljes gyökérnövekedés biztosítása az egyedfejlődés kezdeti szakaszában azáltal, hogy a kezdeti fejlődéshez megfelelő mennyiségű tápanyagot, elsősorban könnyen felvehető foszfort biztosítunk a csírázó növénynek. Ha a könnyen felvehető tápanyagokat tartalmazó műtrágya nem a csírázó mag közvetlen környezetében van, a starterhatás nem érvényesül. Ennek érdekében a műtrágyát az elvetett maggal egy sorba, mikrogranulátum-adapterrel kell kijuttatni.

Az Amalgerol® új szilárdtápanyag-fejlesztése az Amalgerol® Starter mikrogranulált starter műtrágya. Az Amalgerol® Starter megfelelő arányban tartalmazza a növények kezdeti fejlődéséhez szükséges tápelemeket. A gyors gyökérképződést elősegíti a magas, könnyen felvehető foszfor-, cink- és kéntartalma. Magas káliumtartalma javítja a sejtek áteresztő képességét, ami elősegíti a nitrogén megfelelő beépülését és ezáltal a növények számára nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak képződését. Az Amalgerol® Starter (4% N; 24% P2O5; 2% K2O; 1,25% S; 2% Zn; 5% Amalgerol® Essence) különlegessége, hogy 5%-os keverékarányban tartalmazza az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációját, amely hígítatlanul 100%-ban van jelen a termékben, elősegítve a talaj mikrobiológiai életét, a tápanyag-feltáródást és ezáltal a növény fejlődését. Különleges tulajdonsága, hogy a növények biokémiai folyamataihoz nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ennek köszönhetően a növénynek nem kell külön energiát, tápanyagot, vizet mozgósítania ezek előállításához, ezért az így megmaradt energia a növények ellenálló képességének, termésmennyiségének és -minőségének a növelésére fordítódik.

 

Amalgerol

 

 

Az Amalgerol® Starterben a tápelemeket tartalmazó mikrogranulált műtrágya mellett fajsúly-egalizálással (homogenitás) az Amalgerol® Essence mikrogranulált formulációja van jelen a 20 kg-os kiszerelésben. Az Amalgerol® Starter dózisa: 10–20 kg/ha.

Az Amalgerol® Starter egy biológiai hatékonyságú mikrogranulált startertrágya. Ebben a szegmensben az egyetlen termék, amely Amalgerol®-t tartalmaz. Emiatt az Amalgerol® Starter alkalmazásával minden olyan talajhatás érvényesül, amelyeket az Amalgerol® esetében már tapasztalhatunk. Sőt, az Amalgerol® Essence-ben található aminosavak tovább fokozzák a hatékonyságot.

 www.hechta.hu

 

 

További információ Hechta-termékekről.