fbpx

Megfelelő üzemi nyomás – kisebb mértékű talajtömörítés

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2020 december 18.

Kettőmillió forint értű üzemanyagot sikerült megtakarítani a Michelin Ultraflex abroncsokkal, csak a megfelelő üzemi nyomáson kellett használni.

 

 

Az 1990-ben alapított Totyafarm Kft. családi gazdaság

1 300 hektáron gazdálkodnak, csemegekukoricát, zöldbabot, takarmánykukoricát, cukorrépát, olajnövényeket és hagyományos gabonaféléket termelnek.

Érdeklődésük fókuszában mindig is a terményspektrumnak leginkább megfelelő, ugyanakkor nyereséges gazdálkodást lehetővé tevő megoldások álltak.

 

MICHELIN Ultraflex abroncsokat használnak már 6 éve

Nyomásszabályozó rendszerrel ellátott MICHELIN Ultraflex abroncsokat 2014 óta használnak mezőgazdasági vontatóikon, trágyaszóróikon és pótkocsijaikon.

Az Ultraflex gumiabroncsok használata során elengedhetetlen a megfelelő üzemi nyomás beállítása. A MICHELIN Ultraflex abroncs igen alacsony nyomáson használható, így kevesebb üzemanyag kerül felhasználásra, vonóereje hatékonyabb, ellenálló képessége nagyobb – nem beszélve kisebb mértékű talajtömörítő hatásáról, amelynek révén még kedvezőbben alakul a termelékenységi mutató.

Az Ultraflex technológia alacsonyabb nyomás mellett is lehetővé teszi ugyanazt a terhelhetőséget, mint a standard radiál technológia. Az abroncs felépítménye strapabíró, de hajlékony, ezáltal a talajlenyomat nagyobb felületen alakul ki, megnövekedett kapaszkodóképességet eredményezve.

 

Gumiabroncs
A Michelin Ultraflex abroncsokat alacsonyabb nyomási értéken is üzemeltethetjük (Fotó: Michelin)

 

A gyakorlatban is jól teljesítenek a Michelin abroncsok

„A két technológiának köszönhetően már az első évben megtapasztalhattuk ennek a megoldásnak az előnyeit, mind a kedvezőbben alakuló üzemanyag-felhasználás, mind pedig a talajkímélés tekintetében” – mondja Borbély István, a Totyafarm Kft. munkatársa.

Ha a terméket mindig a megfelelő üzemi nyomáson használjuk, az abroncs kevésbé kopik. 6300 üzemóra után a MICHELIN Axiobib abroncs mintázati bordáin 35 mm profilmélység mérhető – az eredeti 56 mm-ből.

 

A Deraland Kft. a PTG abroncsnyomás-szabályozó rendszerek magyarországi forgalmazója

A PTG kézi, félautomata és automata nyomásszabályozó rendszereket gyárt. Az automata nyomásszabályozó rendszer elsődleges funkciója, hogy az abroncs üzemi nyomását figyelemmel kísérje.

Szántóföldi használat esetében munka közben csökkenti a szükséges mértékben az üzemi nyomást, így megfelelő méretű talpnyomat alakul ki, mindig a kellő számú mintázati borda biztosítja a talajjal való kapcsolatot és a szükséges vonóerőt. Közúti használatkor a rendszer megnöveli a nyomást, hogy a futókopás lassabb, az üzemanyag-fogyasztás pedig alacsonyabb legyen.

 

 

Látogasson el a Michelin weboldalára, ismerje meg gazdálkodók számára ajánlott megoldásainkat!

 

Elérhetőség: https//: michelin.hu
Segítség: https.://michelin.hu/segitseg
Telefonszám: 0680-0153-21 (H-P: 9-17 óráig)