fbpx

Jövőre újra nyit a csemetekertek gépbeszerzését segítő kiírás

Írta: Szerkesztőség - 2020 december 18.

Az első körben elfogyott 800 millió forint az egymilliárdos pályázati keretből. Jövőre újra benyújthatják igényeiket az erdészetek.

 

erdo

 

Az erdészeti szaporítóanyag-termesztési ágazat versenyképességének fenntartásához, fokozásához szükséges új gépek, eszközök beszerzéséhez, vagy minőségi cseréjéhez az Agrárminisztérium 1 milliárd forintos keretösszeggel 2020. július 31-én pályázati felhívást tett közzé. Ennek keretében kizárólag erdészeti szaporítóanyag-termesztést szolgáló tervekhez volt igényelhető támogatás, különösen a csemetekertek műveléséhez szükséges traktorokat, a terület és talajelőkészítés gépeit, továbbá a szaporítóanyag-termesztéshez és a növényvédelemhez szükséges gépeket lehetett beszerezni.

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Program keretében megjelentetett felhívására az első pályázati körben 802 millió forint összegben érkezett támogatási kérelem. Ezidáig 333 millió forintról már meg is születtek a támogatói döntések. A pályázat sikeres. Lehetőség van a támogatási kérelmek további benyújtására is 2021. január 12-től várhatóan 2021. július 13-ig. (Itt vannak az eredetileg meghirdetett bírálati szakaszok.) A kérelmet kizárólag az ügyfél-azonosítóval rendelkező mezőgazdasági termelő nyújthatja be a Magyar Államkincstár https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu elektronikus felületén. A pályázati felhívás itt érhető el.