fbpx

Horsch LEEB AX

Írta: Mezőhír.hu - Hirdetés - 2020 október 30.

A növényvédelem egyre érdekesebb lesz! Mindenki tapasztalja, hogy a növényvédő szerek portfóliója egyre kisebb. Ez azt jelenti, hogy a megmaradt szerekkel úgy kell sáfárkodni, hogy minél tovább tudjuk őket hatékonyan használni. Az összevissza permetezés a szűk vetésforgóval párosítva hamar kiválthatja a rezisztenciát, és akkor elég nagy gonddal állunk majd szemben!

 

Közel az állományhoz
Közel az állományhoz

 

A Horsch és a LEEB mindig arra törekedett, hogy egészséges legyen a talaj és a környezet. Ezért is találhatóak meg a Horsch gépek között a mulcsos és direktvetési technológia eszközei. A LEEB szórókeret-vezérlés azt eredményezi, hogy a megszokotthoz viszonyítva óriási az elsodródás csökkentése!A LEEB AX egy olyan növényvédő szerkezet, amelynél közel 50%-kal kisebb az elsodródás ahhoz viszonyítva, mintha egy hagyományos permetezővel 70-100 cm között húznánk a szórókeretet az állomány felett.

 

BoomControllPRO – a domborzat tökéletes lekövetése
BoomControllPRO – a domborzat tökéletes lekövetése

 

Hogy lehetséges ez?

A saját légcsatornában elvégzett kísérletek bebizonyították, hogy minél közelebb vagyunk a célfelülethez, annál kisebb az elsodródás. Közel menni a célfelülethez, és ott a szórókeretet bármilyen körülmény mellett meg is tartani, nem egyszerű dolog. A LEEB-nek sikerült olyan szórókeret-vezérlést kifejlesztenie, amely nagyon gyorsan reagál a megváltozott körülményekre, és ezáltal mindig közel tudja tartani a keretet az állományhoz.

 

Minél közelebb az állományhoz, annál nagyobb a hatásfok!
Minél közelebb az állományhoz, annál nagyobb a hatásfok!

 

Mi az elsodródás?

Mindenki látott már olyat, hogy a permetező mögött egy ködfelhő lebeg. Ebben a cseppek már olyan kicsik, hogy úsznak a levegőben. Csak akkor kerülnek a növényre, ha olyan az időjárás, hogy a szél nem fújja el azokat, és az esés közben nem párolognak el. Ha melegben, alacsony páratartalom mellett permetezünk, akkor sokszor akár 50%-os is lehet a veszteség! – és még így is hat a szer. Az idei száraz tavaszban nem volt akkora szükség a növényvédelemre, érdekes, hogy az enyhe tél ellenére sem volt sok betelepülés a repcébe sem. A csapadék hiányában a gombabetegségek sem jöttek olyan erősen, ennek „kiegyensúlyozásaképpen” jött a koronavírus. A LEEB AX, LT, GS vontatott permetezőkkel lehetőséget kapunk egy még jobb és gazdaságosabb növényvédelem eléréséhez! Azáltal, hogy csökkentjük az elsodródást/veszteséget, csökkentjük a rezisztencia kialakulásának a lehetőségét, megnövekedett hatásfokú lesz a növényvédelem, egészségesebb az állomány, esetleg nagyobb termés, és mindezek mellett a környezetet is védjük!

 

Könnyen vontatható és könnyen kezelhető
Könnyen vontatható és könnyen kezelhető

 

Válasszuk a LEEB-et, a modern, megbízható, környezetkímélő és gazdaságos növényvédelemért!

 

SZERZŐ: SZÁSZ ZOLTÁN • 30-7430302