fbpx

Új kompakt traktor a Kubota kínálatában

Írta: Szerkesztőség - 2020 október 03.

A Kubota termékskáláján új sorozat jelent meg, melyet elsősorban a kisgazdaságokba és a hobbi termelőknek szántak. A széria első modellje az EK1-261, melyet 2020. szeptember 22-én a franciaországi Salon Vert Show-n mutattak be az érdeklődőknek. Emellett továbbfejlesztették a G szériát is, mely speciálisan a parkápolás területén alkalmazható.

 

Az EK1-261 kompakt traktort három hengeres, 1318 cm3-s, 25 lóerős motorral látták el, mely károsanyag kibocsátása az előírt normán belül van. 24 literes üzemanyagtartályának köszönhetően hosszabb tankolás nélküli munkaidőt biztosít. Az összkerék meghajtásos traktor precízebben dolgozik, nagyobb aktív biztonságot nyújt az eltérő talajtípusokon a felhasználóknak a változatos munkakörülmények között. Ez köszönhető a mechanikus, állandó áttételes sebességváltónak, amely 9 előre és 3 hátrameneti fokozattal rendelkezik. A kezelőszervek ergonomikus kialakítása kényelmessé és egyszerűvé teszi a váltó kezelését.

 

 

Az új modell a hidraulikus szervókormányzásnak és a 20 l/perc teljesítményű hidraulika szivattyúnak köszönhetően meglepő teljesítményre képes. Hidraulikarendszere 750 kg-ra bővíti a hátsó függesztőmű emelési kapacitását, valamint pontosabb irányítást biztosít.

A kitűnő ki- és rálátást a funkcionális és gondosan megtervezett síkpadlós és széles műszerfallal rendelkező fülke biztosítja. A menetfények a modern LED technológiának köszönhetően kitűnő hatékonyságúak. A mindennapos karbantartások érdekében szerszámos láda is került a munkagépre.

Az EK1-261 napjainkban az egyetlen olyan traktor, mely kategóriájában egyaránt rendelkezik helyzet és erőszabályzással is. Ezzel a tulajdonságával megkönnyíti a kezelő munkáját, hiszen egyszerűbben végezhet vontatási munkákat felesleges költségek nélkül.

A traktor három különböző gumizással kerül forgalomba: mezőgazdasági; gyep; ipari.

Ez a széria egy kooperáció eredménye a Kubota Corporation és az Escorts Limited között.

Az ár-érték arányát tekintve ez a traktor szinte mindenki számára elérhető. Forgalmazását 2020. év végétől kezdik meg.

A G széria kettő új modellt foglal magába: a G231 és G261 típusokat.

 

A parkápolás területén a Kubota innovatív megoldásokkal segíti a professzionális felhasználókat.

Az új modellek jellemzői, újításai:

  • tapadást és vonóerőt növelő, hidrosztatikus (HST) sebességváltó;
  • korszerű 23, illetve 26 lóerős Kubota motorok;
  • elektromágneses TLT kapcsoló;
  • alacsony vagy magas ürítésű fűgyűjtő.

A technológiai újításoknak köszönhetően a vásárlók olyan előnyökkel szembesülhetnek, mint a magasabb sebesség; megnövekedett teljesítményterület; nagyobb kényelem. Ezek az új modellek gyorsabb munkavégzésre, magasabb fűnyírási teljesítményre lettek tervezve.

A 19 km/h sebességgel rendelkező, a tovább fejlesztett fűgyűjtő rendszerrel szerelt G széria gépeivel – köszönhetően a könnyebb kormányozhatóságnak – rövidebb idő alatt, nagyobb területen, magasabb fű nyírható le, ezzel csökkentve a működési költséget.

Az új G szériás modellek már 2020. évben elérhetők lesznek a vásárlók számára.

 

Fotó: kubota-traktorok.hu