fbpx

Mikor ideálisak a körülmények a bálázáshoz?

Írta: Szerkesztőség - 2020 május 04.

Létezik-e egyáltalán a mezőgazdaságban olyan, hogy ideális körülmény? Persze, van, amikor éppen megfelelő a talaj, a hőmérséklet és a csapadék stb., de ez a ritkább. Éppen attól olyan találékonyak és szívósak a magyar gazdák, mert megtanulták kezelni az extrém helyzeteket.

A járvány által kialakult új körülményekhez is azért tud jobban alkalmazkodni a magyar gazda, mert már hozzászokott, hogy rosszabb feltételek között is fel kell találnia magát. És ez jellemzően sokszor előfordul.

Ha tudunk bálázni aratás után 1-2 nappal, ráadásul a reggeli órákban, akkor szerencsénk van, de ha egész nap tűző napsütésben kell ugyanezt tenni, akkor már jóval nehezebb felszedni a szalmát. Megint más helyzet elé állít bennünket a csapadék, akár bálázás előtt, akár azután közvetlenül érkezik.

A HABI Kft. elkötelezetten figyel a gazdákra, és célja, hogy a munkájukat rugalmasan segítse. Hogyan tesszük ezt meg? Egyrészt széles választékot alakítottunk ki, másrészt csomagküldéssel gyorsan ki is szállítjuk a megrendelt árut. További segítségként szaktanácsadást is nyújtunk a gazdáknak, hogy biztosan a megfelelő alkatrészeket vásárolják meg.

Májusban, főleg a lucerna első kaszálása és a széna száradása után kezdődik a széna betakarítása, bálázása. Ez történhet henger- (kör-) bálázóval, illetve kis és nagy téglatest- (kocka-) bálázóval.

A bálázáshoz és szálastakarmány-betakarításhoz használt komplett munkagépek, főleg a lengyel típusok, megrendelhetők nálunk. Alkatrészkínálatunk viszont bármely márkához biztosít utánpótlást, készletről vagy rendkívül gyors szállítási határidővel.

Ha nem megfelelő a széna száradása, főleg az időjárás miatt, akkor fonnyadt állapotban elterjedt a bálafóliával történő csomagolás. Ehhez is készletezünk: komplett, lengyel típusú bálafóliázó gépet és a hozzá való csomagolóanyagot, fóliát.

A hagyományos hengerbálázóhoz és a kockabálázókhoz kínáljuk a különböző méretű bálazsinegeket.

Az újabb típusú hengerbálázókhoz pedig a különböző hosszúságú és szélességű bálahálókat kiváló minőségben találják meg szaküzleteinkben és a webáruházunkban. Több vásárlónk is úgy tér vissza évről évre, hogy célirányosan a Karatzisbálahálókat keresi. Népszerű termékünk továbbá a bálacsomagoló fólia.

Tartozékok, kiegészítők, technikai támogatás vagy egyéb információ igénylése esetén keresse szaküzleteinket, szakképzett kollégáink mindenre megtalálják a megoldást.

webaruhaz.habi.hu | habi.hu | +36-77/426 335 | Facebook: HABI Kft | Instagram: habi_kft

CÍMKÉK bálabálaháló