A mezőgazdaság olyan, mint a svájci bicska

Ezen az évadnyitó kiállításon meghatározhatjuk ezévi feladatainkat, sőt új célokatat is kitűzhetünk – ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Nagy István agrárminiszter az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítóit és látogatóit.

3%-kal haladta meg mezőgazdaságunk az előző évi teljesítményét, 9%-kal növekedett az ágazat exportteljesítménye, 15%-kal emelkedett a beruházási kedv. Ezek az adatok is azt igazolják, hogy a magyar agrárium állja a kihívásokat – nyilatkozta az agrárminiszter.

Állattenyésztés a romok után?

Újranyitják a vidékfejlesztés állattenyésztési, telepfejlesztési, felújítási programját, a sertéspestis és madárinfluenza által sújtott két ágazatot, 1-1 milliárd forint erejéig kívánják támogatni.

Átépítés és nagy érdeklődés közben

A pozitív fejlődési, fejlesztési tendenciát bizonyítják a legfrissebb termékdíjjal kitüntetett gépek is – hallottuk Ganzer Gábortól. Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow a kiállítási terület átépítése mellett ugyan szűkösebben, de mégis széles gépkínálattal, 350 kiállítóval várja látogatóit jan. 25-ig – hangsúlyozta a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében.

AgrárgépShow agrárium agromashexpo gépkiállítás mezőgépész