fbpx

Vetőmagcsávázás Technológiai Központot nyit a Corteva

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 16.

A Corteva jövő évi tervei között szerepel az új Vetőmagcsávázási Technológiai Központjának átadása egy délnyugat-franciaországi településen, ami az európai gazdálkodóknak nyújt segítséget abban, hogy a legjobb növekedési feltételeket tudják biztosítani a növények számára a kezdetektől egészen a sikeres betakarításig.

Az Aussonne-i központ Európában az első, és világszerte a harmadik ilyen létesítmény lesz. A központ várhatóan 2020 vége előtt áll üzembe, és fő tevékenysége a kiterjedt tudományos beruházásokkal támogatott termékfejlesztés lesz. Ez új megoldásokkal segíti a mezőgazdasági termelőket, hogy megfelelhessenek a folyamatosan változó mezőgazdasági ágazat kihívásainak.

A finn mezőgazdasági technológiai társaság, a Pro Farm Technologies Ltd és a Corteva Agriscience közötti partnerség bejelentését követően a Pro Farm szabadalmaztatott technológiai platformján alapuló biológiai termékek is a kínálat részét képezik majd. Ezek az eszközök segítik az európai termelőket az abiotikus és biotikus stressz elleni küzdelemben, és növelik a tápanyagok biohasznosulását, miközben fenntartható módon javítják az általános növényegészséget.

A vetőmagkezelés újításai elősegítik az adagolás pontosságát, a jobb szántóföldi hatékonyságot és a termelékenység növekedését a gazdálkodók számára.

A hírt az Euroseeds Stockholmban tartandó éves kongresszusa előtt hozták nyilvánosságra. A Corteva több száz résztvevővel együtt csatlakozik az évente szervezett rendezvényhez, ahol a megvitatandó témák között szerepel az EU vetőmag-szabályozása, az ökológiai gazdálkodás és a növényegészségügyi szabályozás.