fbpx

A kamara örömmel csatlakozik a Farmer-Expo kiállításhoz

Írta: Csomor Zsolt - 2019 augusztus 16.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) idén is készséggel áll a Farmer-Expo mellé, mint az agrárium és az élelmiszeripar minden tagjávak kapcsolatban álló köztestület.

A NAK elsődleges feladatának tekinti a hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítését, a magyar agrárium versenyképességének javítását itthon és a nemzetközi piacokon egyaránt: számos ágazatot fog össze, országosan közel 400 ezer, Hajdú-Bihar megyében több mint 30 ezer tagot képviselve, s támogatva tevékenységüket.

Az idei évben a kamarai Hajdú-Bihar megyei szervezete közösségi standjának mérete tovább nő (több mint 140 m2) 14 agrárgazdasági kamarai tagnak adva megjelenési lehetőséget, akik így bemutathatják és népszerűsíthetik termékeiket leendő üzleti partnereik és a vásári látogatók számára.

A kamara egyik legfontosabb feladata a tagok naprakész tájékoztatása, ezért az „A jövő a mi kezünkben van? Ökológiailag fenntartható mezőgazdaság a klimatikus változások közepén” elnevezésű széleskörű tájékoztató esemény társszervezője is.

Az idén 9 éves a Magyarok Kenyere program, amelynek évek óta főszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ. A Kárpát-medencében élő jótékony gazdák által felajánlott búzából készült lisztet osztanak szét rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.