fbpx

Új, középen függesztett prémium hátsó fűkaszák X alakú összecsukással és profi technológiával

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 19.

Fella Ramos TLX

A FELLA az új RAMOS TLX sorozattal új generációjú, középen felfüggesztett hátsó kaszákat kínál, 119°-os szállítási pozícióval (X alakban összecsukható) és széles körű felszereltséggel. Az olyan prémium technológiák használata, mint a TurboLift kaszagerendely-tehermentesítő rendszer és a SafetySwing ütközésgátló rendszer, teszi ezeket a kaszákat igazi professzionális gépekké. Számos gyakorlati részlet könnyíti meg a betakarítási munkát, és kínál nagyfokú kényelmet a használat során.

TLX: középen felfüggesztett hátsó kaszák

RAMOS TLX: nagy teljesítmény a jubileumi szezon kezdetére

A RAMOS TLX sorozat a 2,60 m munkaszélességű RAMOS 2650 TLX, a 3,10 m munkaszélességű RAMOS 3160 TLX és a 3,6 m munkaszélességű RAMOS 3670 TLX változatot foglalja magában. Minden modell választható ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel.

Folyamatosan kíméletes talajkövetés – szinte minden terepen

A súlypontban felfüggesztett és húzott kialakítású kaszaszerkezet optimális talajkövetést biztosít, és egyenletes vágásképet ad. A TurboLift rendszerrel együtt használva, amely folyamatosan optimálisan beállított talajnyomást biztosít, a TLX kaszák kiválóan követik a talajkontúrt, minimális takarmányszennyezés és a gyepfelület maximális védelme mellett. Mindkét tényező csökkenti az üzemanyag-fogyasztást a kaszálási folyamat során.

A kiemelőkarok íves kialakítása széles, -18° és +28° közötti lengési utat tesz lehetővé, így a talaj nagyobb egyenlőtlenségei és magasságkülönbségei is könnyen kezelhetők. Ezenkívül garantált a magas hasmagasság a táblavégi fordulóknál. Az integrált kompenzációs henger megakadályozza a billegést.

Jól működő összecsukás/szétnyitás

A RAMOS-TLX fűkaszákat a gép súlypontjában elhelyezkedő hidraulikus hengerek mozgatják az összecsukás/szétnyitás során, és a végső helyzetet csillapítással, kíméletesen érik el. Az alsó függesztőkarokra és a tengelyre eső egyenletes súlyeloszlás nagyobb stabilitást és fordulékonyságot biztosít a szállítás során. Az X alakban történő összecsukás alacsony szállítási magasságot és a visszapillantó tükrökön keresztül szabad kilátást biztosít hátrafelé.


A TLX kaszák kiválóan követik a talajkontúrt, minimális takarmányszennyezés és a gyepfelület maximális védelme mellett

A RAMOS TLX kaszákhoz opcionálisan praktikus támasztók állnak rendelkezésre. A gépeket így helytakarékosan, szállítási helyzetben lehet tárolni. A kasza vezérlőblokkján lévő tehermentesítő gombbal egyetlen kézmozdulattal nullára csökkenthető a talajnyomás. Csatlakoztatásakor a rendszer automatikusan újra létrehozza az optimális talajnyomást.

Biztonságos összecsukás/szétnyitás

A SafetySwing ütközésgátló rendszer, amelyet egyébként csak nagyméretű kaszáknál használnak, minden területen optimális biztonságot ad, és megbízhatóan védi a gépet a tereptárgyakkal való ütközés okozta károsodásoktól. A kasza akadálynak ütközéskor hátra és felfelé kitér, majd a saját súlyánál fogva önállóan visszatér az eredeti pozícióba.

Az apró részletek biztosítják a kényelmet

A felhajtható elülső és oldalsó védőtakaró elem megkönnyíti a tisztítást és a karbantartást. Az opcionális hidraulika segítségével az oldalsó takaróelem a szállítási magasság csökkentése érdekében kényelmesen, a vezetőülésből vezérelhető. Az elülső burkolatot a kisebb sérülések ellen egy erős műanyag lemez védi. A kiemelőkarokon található egyértelmű jelzés megkönnyíti az alsó függesztőkarok beállítását a megfelelő munkavégzési magasság eléréséhez, és csökkenti a kaszálás helyszínén a beállításokkal töltött időt.

Emellett az ütőujjas szársértő ellenfésűjének beállítása is könnyen elvégezhető az 5-ös pozícióban állítható kar segítségével.

Végül, de nem utolsósorban, minden TLX kasza rendelkezik egy tágas rekesszel, ahol egy a tartalék kaszapengék és az egyéb szerszámok, valamint a gyorscserélő csavarkulcs számára kialakított tartó található.

 

 

CÍMKÉK hidraulikus