fbpx

Purhab szigetelés a mezőgazdaságban

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 09.

Az ISOPOLY szórt hőszigetelő anyagok egyedüli lehetőséget kínálnak a mezőgazdaságban: felhasználási területük szinte korlátlan, rendkívül jelentős energiamegtakarítás érhető el velük, megszüntetik a beázásokat, gyorsan megtérülnek.

Állattartó épületekben nagyon fontos a megfelelő hőszigetelés, hiszen ennek hiányában az állatok többletenergiát fordítanak szervezetük hűtésére vagy éppen fűtésére. Ezekben az épületekben ráadásul a megfelelő higiénia betartása is kulcsfontosságú. Az ISOPOLY szigeteléssel elérhető, hogy a mikroorganizmusok és kártevők ne jussanak a hőszigetelő anyag mögé. A keményre kihabosodott anyag ellenáll a mosásnak és fertőtlenítésnek is, a steril környezet könnyen biztosítható.

Elöregedett palatetős épületek: korábban az elöregedett palatetőket trapézlemez-borításra cserélték. A tetemes munkadíj és anyagdíj felett hatalmas költséget jelent a leszedett hullámpala megsemmisítése is, amely veszélyes hulladéknak számít. Gyorsabb és költséghatékonyabb megoldást jelent, ha vízzáró habot juttatunk fel a hullámpalára, ahol az a repedéseket eltömítve beázásmentes felületet eredményez. A szinte minimális önsúly, ami 3 cm hab esetében kb. 1,5 kg/m2, nem jelent külön terhelést a tartószerkezet számára, viszont a tetőt tökéletesen összefogja, megerősíti, vízhatlanná, szélátfúvásmentessé teszi.

Magtárakban tipikus jelenség a páralecsapódás. Trapézlemez fedésű magtáraknál a kondenzvíz az épületbe visszacsepegve eláztatja a tárolt gabonát, terményt. Ennek következtében dohosodás lép fel, ami súlyos anyagi károkat okoz. Ugyanez a következmény, ha a palatetős épület ázik be a repedéseknél. A gyakorlat szerint 3 cm hab elegendő arra, hogy ezt megelőzze.

Termálvízfűtés esetében kiváló eredményt lehet elérni, ha a termálvízcsöveket is leszigeteljük purhabbal. Ennek eredményeként növekszik a fűtés hatékonysága.

Lapostetős szigetelések kijavítása: a korábban bitumenes lemezzel lefedett irodaépületek, szociális épületek, műhelyek jelentős része beázással küszködik. El tudunk készíteni járható, kültéri szigetelést is, amellyel a hő- és vízszigetelést egyszerre valósul meg.

Hűtőházak kialakítása: a habvastagságot korlátlanul tudjuk felvinni, így bármilyen szigetelési hatékonyságot el tudunk érni.

A technológiáról további információk az isopoly.eu honlapon találhatók. Kérjen ingyenesen árajánlatot, helyszíni konzultációt! Keresse kapcsolattartó kollégánkat, Borsi Pétert a +3630/5077680 számon vagy küldjön üzenetet a [email protected] címre!