fbpx

Újdonság: az Agroleaf Liquid folyékony lombtrágya

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 11.

A rendszeres lombtrágyázás növényeinket folyamatosan jó kondícióban tartja, még stresszes, kedvezőtlen klimatikus környezetben is – köszönhetően a komplex hatásnak. Sőt, egyes tápelemek akár 2-20-szor jobban hasznosulnak lombtrágyaként! Azonban a piacon lévő számos termék közül a választás nem könnyű, és sokszor nem mindegy, milyen készítményt, formulát és összetételt választunk.

A lombtrágyákban a tápelemek általában só vagy kelatizált formában vannak jelen. A só formából a tápelemfelvétel lassabb, és ezek a termékek gyakran kevésbé esőállóak. A kelatizált oldatok előnye, hogy felszívódásuk gyors, hatékony. Vízoldékonyságuk és stabilitásuk jobb, mint a só formáké, hatástartamuk viszont rövidebb lehet.


Az Agroleaf-Liquid termékválaszték

A lombtrágya kijuttatása eltér az ammóniumnitrát-karbamid vagy mész-ammon-salétrom oldatokétól. Itt amikor permetezünk, apró cseppekre van szükség, amelyek egyenletesen be kell hogy borítsák a leveleket. Az ICL ebben is élen jár. Az Agroleaf Liquid termékek nem-ionizált komponensei lehetővé teszik, hogy a kijuttatott oldat a levél teljes felületén szétterjedjen, és ott rendkívül jól megtapadjon. Fontos, hogy az anyag fennmaradjon a levélen; ezt hivatott megoldani a SurfActive felületi feszültséget csökkentő technológia.

Az összetétel megválasztásánál érdemes figyelembe venni a növénykultúra igényeit, a környezeti hatásokat, esetleges hiánytüneteket. Látens hiány esetén nincs látható tünet, azonban akár 10-12%-ra nőhet a termésveszteség, romlik a minőség, és nőhet a stresszérzékenység is. A már látható hiánytünetek esetén pedig akár 20-30% is lehet a termésveszteségünk!

A biztos döntésben az ICL ingyenes tápanyag-utánpótlási szaktanácsadása is segít.

További információért vagy szaktanácsért hívja az ICL magyarországi képviselőjét:
Rácz Gábor +36 30 4881479

SZERZŐ: RÁCZ GÁBOR