fbpx

Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Írta: Szerkesztőség - 2018 március 05.

A korábbi évek szeszélyes időjárásából kiindulva nehéz megjósolni, hogy milyen tavasz vár ránk. A kiszámíthatatlanságból fakadóan egyre jobban leszűkül a szálastakarmány betakarításának optimális időtartama, így előtérbe helyeződik a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata – ehhez kínál gépeket a McHale.

A McHale név ma már jól ismert a magyar felhasználók körében. Az ír nemzetiségű vállalkozás szálastakarmány-betakarító gépek gyártására specializálódott, amelyek méltán helytállnak a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale bálázók két alaptípusát az F-5000 sorozatú fixkamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók jelentik. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagyteljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül ilyen, csak néhányat megemlítve pl. a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, az eltömődésgátló (medveölő), az aprítókések, automatikus láncolajzás, a kenhető csapágyazás, a hálókötözés, a robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben hozamokat elérni.

Az elmúlt évek csapadékos tavaszai beigazolták, hogy érdemes elgondolkodni az alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amelyet a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. Az ehhez szükséges bálacsomagoló gépek széles választékát kínálja a McHale. A takarmány ily módon történő előállítása természetesen költségesebb eljárás, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább: veszni hagyni, illetve silány minőségben bebálázni az akár többször megázott szénának szánt anyagot, vagy optimális időben betakarítani egy, a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz- és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis. A bálázáshoz és csomagoláshoz komplett gépsort kínál a McHale. A hosszú évtizedes tapasztalatokkal bíró cég élen jár a bálázás és bálacsomagolás területén. Gépei egyszerű kezelést, nagy teljesítményt és megbízható működést biztosítanak a felhasználók számára.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat, vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!

SZERZŐ:
SZABÓ TIBOR