fbpx

FMC-Agro kereskedői találkozó

Írta: Szerkesztőség - 2018 február 15.

Az FMC-Agro Hungary Kft. kereskedői találkozót szervezett a visegrádi Silvanus Konferencia és Sport Hotelben az elmúlt év decemberében, ahol a partnerei egyebek mellett a cég kibővült portfóliójával is megismerkedhettek.

A fejlesztések nem állnak meg! Kovács Gyula, az FMC-Agro Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd bemutatta az 1883-ban alapított FMC történetét. Ezt követően a cégvezető arról is beszámolt, hogy a DOW és a DuPont vállalatok egyesülésének köszönhetően cégükhöz került a DuPont gyomirtó és rovarölő szer termékpalettájának jelentős része, emellett a kutatásfejlesztésük legnagyobb része: ezzel a világ ötödik legnagyobb agrár-fejlesztővállalatává, valamint a legnagyobb kizárólag növényvédelmi vállalattá váltak, összesen 26 gyárral, ahol mintegy 5400 fő dolgozik.

A megújult FMC a gyomirtó, rovarölő és gombaölő szerek mellett növény-egészségügyi megoldásokkal is szolgál a jövőben partnerei számára: jelentős mértékben szélesedik a vállalat gyomirtó szer portfóliója, valamint a szívó-rágó kártevők elleni készítményeikkel a rovarölő szer kínálatuk.

Az FMC-Agro a jövőre vonatkozóan a gombaölőszer-palettájának további fejlesztése érdekében nagy hangsúlyt fektet azok kutatásfejlesztésére és újabb hatóanyagok felvásárlására.

Omnera®, Tripali® és Diniro – az új gyomirtó szerek

Az FMC-Agro idei évi portfólióját Takács Attila kereskedelmi igazgató ismertette. A kínálatból három új gyomirtó szerüket emelte ki: a kalászosokban engedélyezett, új, kombinált hatóanyagú Omnera® és az új kétszikűek elleni Tripali®, valamint a kukorica kultúrában alkalmazható Diniro készítményt.

Az FMC az idei évben is kínál gyomirtó szer technológiai csomagokat partnerei számára, mint a Granstar® Super Pack és Granstar® SuperStar Pack, vagy a Diniro Gold.

Popovics István területi szakmérnök azokról az új FMC gyomirtó készítményekről beszélt bővebben, amelyek a kalászosok magról kelő kétszikű gyomnövényei ellen hatékonyak. Az Omnera® az LQM® technológiának köszönhetően optimális cseppképződéssel, kiváló fedettséggel, tapadással és felszívódással rendelkezik.

Az LQM® formulációjú Omnera® három hatóanyaga közül a fiuroxipir az újonnan képződő szárakban és levelekben megzavarja a növényi sejtek növekedését, befolyásolva a fehérjeszintézist és a normál sejtosztódást. A metszulfuron-metil és a tifenszulfuron-metil a növekedés leállítását, végül a növény pusztulását eredményezi. Ezek a szelektív hatóanyagok elsősorban a gyökéren és levélen keresztül szívódnak fel.

A Tripali® gyomirtóval kezelt érzékeny gyomok elpusztulnak, miközben a gabonafélék tolerálják a granulált gyomirtó hatását, mert gyorsan metabolizálják a hatóanyagokat. A Tripali® 3 leveles fejlettségtől a zászlóslevél megjelenéséig felhasználható.

Tóth Balázs területi szakmérnök a kukorica kultúra magról kelő, valamint évelő egy- és kétszikű gyomnövényei elleni új készítményüket, a Diniro-t, valamint annak virtuális csomagját, a Diniro Gold-ot ismertette.

A Diniro granulált gyomirtó szer az FMC-Agro Hungary Kft. által korábban forgalmazott Nic-It és Rosan hatóanyagainak gyári kombinációja, azonban az új Diniro könnyebb kezelhetőséget és felhasználóbarát kiszerelést biztosít, a már megszokott kitűnő hatékonysággal párosulva.

A nikoszulfuron hatóanyag kitűnő hatással rendelkezik a kukoricában megjelenő magról kelő és évelő egyszikű gyomok ellen. A dikamba és proszulfuron hatóanyagok egymást kiegészítő hatásmódjának köszönhetően a Diniro több mint 150 kétszikű gyomnövény ellen hatásos. Felszívódó és erős transzlokálódó hatásának köszönhetően az új granulált gyomirtó a mélyen gyökerező aprószulák és a mezei acat ellen is hatékony.

SZERZŐ: FM